VORI OTKRIO RAZLOGE NEUSPJEHA KAUBOJA PA POSLAO PORUKU MLADIM IGRAČIMA: / 'Moraju pišati krv kao što smo mi'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija završila je Europsko prvenstvo na petom mjestu. Dosta je to razočaravajuće s obzirom na to da se najavljivao pohod na jedinu medalju koja nam nedostaje.

29.1.2018.
21:20
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

"Peto mjesto nije ono što smo priželjkivali, a to je ulazak u zadnji vikend. Tamo od 18., kad smo se okupili, pa s onima koji su se priključili poslije Božića, radili smo fenomenalno, sve smo podredili prvenstvu, ali nažalost nismo uspjeli. Hrvatski rukomet ima sjajnu budućnost i ne trebamo puno plakati. Treba trenirati i boriti se i rezultat će doći", rekao je Igor Vori gostujući u emisiji Stadion HRT-a.

Hrvatska može bolje

"Ima li Hrvatska kvalitetu za više? Sigurno imamo. Prije svakog natjecanja stavlja se etiketa da moramo igrati polufinale. To je nekorektno prema svima ostalima. Najveći problem je taj što većina igrača ne igra u svojim klubovima, iako je na kraju ispalo da su ti koji ne igraju odigrali najbolji turnir. Da maknete Francuzima Karabatića i Dancima Hansena pitanje je kako bi oni funkcionirali. Kad smo mi izgubili jednog takvog igrača nije nam bilo lagano. No ne treba tugovati, imamo dobrih mladih igrača, koji su prvi put bili na velikom natjecanju i okusili su kako je to", smatra Vori. Osvrnuo se i na novog izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Červar je još uvijek izbornik, siguran sam da će ljudi u Savezu napraviti najbolje, a tko god to bude treba mu dati maksimalno povjerenje i potporu", kazao je legendarni rukometaš. Ovim putem prisjetio se i zlata iz Portugala 2003.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča za cijeli život

"Tu sam imao 22 godine i mladost-ludost, odlazak na prvo veliko natjecanje i odmah zlatna medalja. Svi koji su bili dio te priče pamtit će je do kraja života", rekao je te se osvrnuo na OI u Ateni godinu kasnije.

"Svi smo odigrali taj turnir nevjerojatno, osam utakmica i osam pobjeda, 40 dana smo 'pišali krv' i sve nam, se vratilo. O tome će se filmovi snimati, ta generacija je bila nešto posebno, nadam se da ćemo u skoroj budućnosti dobiti nove takve mlade igrače, željne pobjeda i na treningu", kazao je Vori, koji je bio klupski prvak s HSV-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igranje u Njemačkoj bio je moj najbolji rukomet u karijeri. Hamburg taj pehar nije u niti jednom sportu osvojio 30 godina, a mi smo ga donijeli", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo