rukometna liga prvaka / VIDEO Alilovićev i Šegin Szeged do guste pobjede u Celju, Ukrajinci 'pomogli' PPD Zagrebu

Image
Foto: Twitter

Szeged je osigurao najmanje drugu poziciju u skupini B u kojoj nastupa i PPD Zagreb, a ukrajinski Motor kod kuće je svladao njemačkog velikana Flensburga

10.2.2019.
21:14
Twitter
VOYO logo

Rukometaši mađarskog Pick Szegeda upisali su gustu pobjedu jednim pogotkom razlike (29:28) na gostovanju kod slovenskog Celja u susretu 11. kola rukometne Lige prvaka. 

Slovenska je momčad tek u prve dvije minute bila u prednosti na semaforu, ostatak utakmice Mađari su vodili glavnu riječ, iako se nikako nisu uspijevali odvojiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom dijelu Szeged je zahvaljujući fantastičnom Deanu Bombaču, koji je u prvih 30 minuta zabio pet pogodaka, imao prednost i od tri pogotka razlike, no domaćin se nije dao. 

Na poluvrijeme se otišlo s prednošću gostiju 18:16, a u drugom dijelu Celje se predvođeno Accambreyjom i Ovničekom vraća u utakmicu i 50 sekundi prije kraja susreta dolazi do izjednačenja 28:28. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tad na scenu stupa Španjolac Jorge Maqueda, koji je iskoristio pukotinu u obrani Celja i sedam sekundi prije kraja pogodio za konačnih 29:28. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Szeged je tako osigurao najmanje drugu poziciju u skupini B u kojoj nastupa i PPD Zagreb. U Szegedu igraju trojica hrvatskih rukometaša, vratari Mirko Alilović i Marin Šego teAlen Blažević. Na ljeto u svlačionicu stiže i Luka Stepančić, a Šego je napušta i mijenja onom europskog prvaka Montpelliera

Motor srušio Flensburg

U drugom susretu u istoj skupini ukrajinski Motor Zaporožje je kod kuće upisao veliku pobjedu protiv njemačkog velikana Flensburga i tako ponudio PPD Zagrebu da u nastavku natjecanja prestigne Nijemce s kojima je sada bodovno poravnat i tako izbori treće mjesto u skupini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Flensburg je dominantno ušao u utakmicu i u ranoj fazi susreta, točnije u 13. minuti ostvario prednost od tri pogotka razlike (5:2), no Ukrajinci krajem prvog dijela ulaze u solidnu seriju i na poluvrijeme se odlazi s rezultatom 12:10 za Flensburg. 

Početkom nastavka Flensburg bježi na četiri pogotka razlike, no Ukrajinci su polako 'grickali' njihovu prednost i u konačnici došli do preokreta. Utakmica je prelomljena pet minuta prije kraja, kad Motor s dva uzastopna pogotka Pukhouskog te jednim Kozakevycha dolazi do tek drugog vodstva na susretu nakon 2:1 u četvrtoj minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 58. minuti Babichev je pogodio za 27:25 i povratka za Nijemce više nije bilo. Prvi strijelac kod Ukrajinaca bio je Pukhouski s devet pogodaka, dok je Flensburg predvodio Lauge Schmidt sa šest zgoditaka.

Flensburg se nalazi na trećem mjestu skupine B s 10 bodova, koliko ima i četvrti PPD Zagreb, dok je Motor na šestom mjestu s devet bodova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo