OPASAN IZAZOV /

Velikan stiže u Zagreb: 'Puno su bolji nego prošle sezone'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Još nas dva dana dijele od utakmice

7.10.2024.
14:53
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon dvotjedne pauze rukometaši Zagreba u srijedu će nastaviti natjecanje u skupini B Lige prvaka i to domaćom utakmicom protiv mađarskog sastava Pick-Szegeda u sklopu 4. kola.

Image
GRMILO JE /

Veliki prijatelji BBB-a provocirali u srcu Republike Srpske: Skandirali 'Dinamo Zagreb'

Image
GRMILO JE /

Veliki prijatelji BBB-a provocirali u srcu Republike Srpske: Skandirali 'Dinamo Zagreb'

Nakon tri kola Zagreb je šesti na ljestvici s dva osvojena boda, a mađarski je doprvak drugi s četiri. I Zagreb i Szeged su dosada osvajali bodove na domaćem terenu, a gubili na gostovanjima. I prošle su sezone Zagreb i Pick-Szeged bili u istoj skupini te su u obje utakmice slavili domaćini, u Szegedu Mađari sa 27-26, a u Zagrebu je hrvatski prvak bio bolji sa 30-25.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Szeged je jedna dobra, čvrsta i jaka ekipa. Još početkom prošle sezone krenula je rekonstrukcija ekipe jer su već tada znali da im za ovu sezonu stiže novi trener i nekoliko novih igrača. Rekao bih da su pomalo promijenili stil igre iz nekakve španjolske u skandinavsku varijantu. Ipak, ostalo je još nešto od te španjolske škole rukometa, u prvom redu igra na pivota koju jako često koriste. Odlično su otvorili ovogodišnju Ligu prvaka, igraju dobro i siguran sam da nas očekuje jedna zanimljiva i dobra utakmica. Što se nas, pak, tiče imamo dva važna izostanka. Riječ je o Adinu Faljiću kojega neće biti još nekih šest tjedana, odnosno Davoru Ćavaru kojega čeka izbivanje od nekoliko mjeseci zasigurno. Ostali su zdravi i biti će spremni za utakmicu", najavio je utakmicu trener Zagreba Andrija Nikolić.

"Ekipa im se promijenila dosta u odnosu na lani. Novi trener, novi igrači i novi stil igre. Po meni su puno bolji nego li su to bili u prošloj sezoni. Mislim da nas čeka dosta zahtjevnija utakmica ove godine i ako želimo ponoviti prošlosezonski uspjeh morati ćemo biti na vrhunskom nivou što se tiče svih aspekata rukometne igre. Oni su ove godine pokazali da igraju dobro i na strani i da imaju karakter čak i kada gube. Protiv jedne Barcelone su bili u velikom zaostatku, pa su na koncu minimalno poraženi. To pokazuje da imaju mentalno jaku ekipu koja se ne predaje olako. Vodili ili gubili, mi moramo biti fokusirani svih 60 minuta ako mislimo nešto napraviti protiv ovakvog Szegeda", smatra vratar Matej Mandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Dalića pogodilo pitanje: 'Nebitno otkud pomoć dolazi, mora doći...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo