prekaljeni bivši reprezentativac / Vedran Zrnić za Vijesti.hr: 'Uspjeh Nexea kulminacija je višegodišnje strategije i dobrog vođenja kluba'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Bivše desno krilo reprezentacije, prekaljeni Vedran Zrnić za Vijesti.hr govori o sjajnoj sezoni Nexea i svojoj vrhunskoj formi u 40. godini života

23.12.2018.
18:00
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Kosa je malo posijedila, ali njegovo rukometno znanje još je uvijek na top razini, baš kao i na vrhuncu karijere! 

Bivši rukometni reprezentativac, dobro nam poznati Vedran Zrnić, jedan je od predvodnika Nexea, našićkog rukometnog kluba koji ove sezone konstantno plijeni pozornost svojom vrhunskom formom! U SEHA ligi nalaze se na trećem mjestu tablice, sa samo tri boda zaostatka za vodećim dvojcem, kudikamo bogatijim klubovima PPD Zagrebom i makedonskim Vardarom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kaže Vedran za naš portal, tajne uspjeha nema, ova je sezona samo kulminacija vrhunske strategije kluba koja se razvija unazad nekoliko godina. 

"Mislim da se ovo razvijalo godinama, svake godine smo si na početku sezone zacrtali neke ciljeve, radili na tome da ih ostvarimo i ove sezone je očito došla kulminacija svega. Prije par godina to je bilo doći u najboljih šest SEHA lige, evo sad je cilj biti u Final Fouru, naravno da uzimamo u obzir i Europu. Idemo korak po korak i radimo na tome da postanemo pravi klub, ozbiljan konkurent u Europi. Ove godine se doista dogodio neki 'klik', mlađi igrači su nekako stasali uz nas starije, odlična smo klapa i to dobro izgleda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Vedran Zrnić

Vedran Zrnić (FOTO: Davor Javorović/PIXSELL)

Veliku ulogu u svemu ima i mladi stručnjak na klupi Hrvoje Horvat, koji je igračko iskustvo skupljao u bjelovarskom Partizanu te u Njemačkoj i Švicarskoj.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvoje je mlad, moderni stručnjak i veliki trenerski potencijal što se tiče hrvatskog rukometa. Jako je moderan i analitičan što se tiče utakmica i zaista predstavlja jedno trenersko osvježenje. Možemo biti sretni što ga imamo."

U playoffu za EHF skupinu Nexe je bez problema izbacio grčki Olympiacos, a u skupini su za protivnike izvukli mađarsku Tatabanyju, njemački Hannover i makedonski Eurofarm

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na prvi pogled skupina izgleda prolazno s obzirom na našu formu ove godine, no mi smo jako oprezni. Protiv mađarske Tatabanyje smo igrali tijekom ljetnih priprema i mogu reći da je to užasno jaka momčad. S Hannoverom će nam biti možda i lakše, to su Nijemci, prioritet im je Bundesliga tako da se oni nemaju ni vremena pripremati za europske utakmice. Što se tiče makedonskog Eurofarma, tamo će biti standardno teško, čeka nas 'vruća' atmosfera, to je treći klub u Makedoniji koji se strašno diže. Sve u svemu, mislim da se možemo boriti sa svima i da će biti izjednačena borba za prve dvije pozicije."

Kako se uklopio Jaganjac, kolika je njegova uloga u ovako jakom Nexeu ove sezone?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je odigrao tek pet, šest utakmica, nije se još toliko ni snašao, ali vidi se njegov ogromni potencijal. To je dijamant kojeg treba brusiti, ima snagu i volju, no treba poraditi još na nekim finesama poput načina kretanja, šuta i obrambenog dijela igre. Svaki mladi igrač griješi, no Jaganjac ima punu podršku, kako trenera Horvata tako i svih igrača. Polako raste i mislim da će biti veliko ime i odlična stvar za hrvatski rukomet, kako za reprezentaciju, tako i za naš klub.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Vedran Zrnić

Vedran Zrnić (FOTO: Davor Javorović/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imaš 39 godina, a često znaš odigrati ključnu rolu u velikim utakmicama Nexea. Kako održavaš tako sjajnu formu i motivaciju za radom?

"Mislim da je tu uvijek na prvom mjestu moj način treniranja i razmišljanja o sportu, iako neću reći da tu i genetika nije odradila svoje. Ja sam si jednostavno utuvio u glavu da se bavim najljepšim poslom na svijetu. Kad se igraš s loptom, kad se baviš sportom koji voliš, jednostavno nema ništa ljepše od toga. Od mnogih bivših suigrača sam čuo da im nije bilo lako kad su okončali karijere. Ja ću, dok god me ništa ne boli, gurati i dalje. Jer dok vidiš da se možeš nositi s tim novim klincima, da im možeš parirati i da ti se ne smiju na terenu iako si 'starac', to te jednostavno gura naprijed."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći problem mu, kaže Vedran, nisu godine, već odvojenost od obitelji. 

"Ja ipak imam obitelj i troje djece u Zagrebu, a živim u Našicama, pa me malo to sputava, no još uvijek je to podnošljivo. Kad vidim da mi takav način života više neće odgovarati, onda ću prestati. Zasad zaista mogu reći da se igram s loptom, uživam s tim mladim dečkima na terenu pa se i ja osjećam mlado."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Vedran Zrnić

Vedran Zrnić s obitelji (FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL)

Kao bivši reprezentativac, Vedran tvrdi kako se tijekom nadolazećeg SP-a neće odvajati od TV ekrana. U prognozama za doseg reprezentacije ipak ostaje skroman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da gledam svaku utakmicu, čujem se i sa bivšim suigračima i sa sadašnjim reprezentativcima. Ne znam što bih vam rekao, popis za ovaj turnir je doista šarolik, jako je pomlađena reprezentacija i treba dečkim dati vremena da se uigraju. Ima tu puno potencijala, dečki igraju u velikim klubovima i mislim da je i ova generacija predodređena za velik uspjeh, možda ne već na ovom prvenstvu, ali kroz nekoliko godina mislim da će doći i neka medalja."

Kao prekaljeni internacionalac koji je iskusio sve izazove koje vrhunski rukomet može ponuditi, Zrnić tvrdi kako je pritisak posljednja stvar koja treba ovoj pomlađenoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko sam čuo i uspio pročitati, stavovi Saveza i čelnih ljudi su dosta fleksibilni i ne očekuje se čudo. Moram reći da mi je drago to čuti. Bila je velika smjena generacija i sad se razmišlja o dugoročnim planovima bez velikog presinga za najveće domete. Dečki igraju dobro, dobro su vođeni, treba im samo dati da se opuste i smatram da će već ovo prvenstvo biti zanimljivi za pogledati."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo