Dogovor postignut / Hrvatski grad domaćin je rukometnog SP-a: U Varaždin stižu europski prvaci

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Varaždin će biti jedan od domaćina Svjetskog rukometnog prvenstva

26.6.2024.
15:40
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici u srijedu je između Grada Varaždina i Hrvatskog rukometnog saveza potpisan ugovor o suorganizaciji Svjetskog prvenstva u rukometu, koje će se održati od 14. siječnja do 2. veljače 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Image
BRAVO /

Bruno Petković pokazao kako se svaki sportaš treba ponašati

Image
BRAVO /

Bruno Petković pokazao kako se svaki sportaš treba ponašati

U ime Grada Varaždina ugovor je potpisao gradonačelnik Neven Bosilj, a u ime HRS-a ugovor je potpisao glavni tajnik Saveza, Damir Poljak. Grad Varaždin će HRS-u za jedan dio domaćinstva Svjetskog prvenstva direktno uplatiti iznos od 250 tisuća eura, a na korištenje dvorane i ostalih potreba utrošiti će se dodatnih 37 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Bosilj vjeruje da će se utrošeni novac višestruko isplatiti kroz dolazak navijača. Naime, u Varaždinu će se odigrati dva kruga, pa je tako u prvom krugu Varaždin domaćin reprezentacijama u grupi D, Mađarskoj, Nizozemskoj, Sjevernoj Makedoniji i Gvineji, a bit će domaćin i onim reprezentacijama iz grupe C koje prođu u drugi krug, a tamo se nalaze Francuska, Austrija, Katar i Kuvajt.

"Jedan poseban doživljaj za naše Varaždince. Biti će ovdje zaista prepuno navijača i bit će to jedna lijepa turistička i sportska promocija našega grada", poručio je gradonačelnik Bosilj dodavši kako hrvatska rukometna reprezentacija gotovo ni u jednom gradu u Hrvatskoj nije igrala toliko puta koliko je igrala u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je potvrdio i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac, koji je nazočio potpisivanju ugovora u srijedu. Rekao je kako je ovo najsloženije Svjetsko prvenstvo koje Hrvatska dosad organizira.

"Čak 63 posto utakmica Svjetskog prvenstva će se igrati u Hrvatskoj, a u Varaždinu će se jako velik broj utakmica odigrati pošto u Varaždinu, osim prvog kruga, se igra i drugi krug", dodao je Grahovac i poručio kako je Savez u Varaždinu uvijek imao pouzdanog i sigurnog poslovnog partnera te da se nada da će i dalje, kao i dosad, imati poslovnu suradnju na visokoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik Damir Poljak, koji je potpisao ugovor sa Bosiljem, ponovio je da se radi o zahtjevnoj organizaciji te da je Savez odradio veliki dio potrebnih priprema. Rekao je kako su preostala 202 dana do otvorenja dovoljna da se sve posloži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo