DVORANA JE NEGODOVALA /

Slovenija ide u borbu za broncu: Danci u finalu nakon sporne odluke sudaca u zadnjoj sekundi

Image

Tijek polufinalnog okršaja možete pratiti na portalu Net.hr

9.8.2024.
19:26
VOYO logo

Slovenija - Danska

30-31 (10-15)

Danska rukometna reprezentacija plasirala se u finale Olimpijskih igara nakon pobjede nad Slovenijom 31-30 (15-10).

Image
DRAMA U POLUFINALU /

U Parizu izgubili jedino od Hrvatske, a sada su izborili finale Olimpijskih igara

Image
DRAMA U POLUFINALU /

U Parizu izgubili jedino od Hrvatske, a sada su izborili finale Olimpijskih igara

Utakmicu su fenomenalno otvorila obojica vratara - Nielsen i Ferlin. Do četvrte minute i prvog pogotka na utakmici kojeg je režirao Gidsel, Nielsen je imao tri, a Ferlin dvije obrane. Unatoč golu iz sedmerca u 9. minuti, prvi gol iz igre Slovenci su zabili tek u 11. minuti utakmice, precizan je bio Bombač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Briljantno su u susret ušli vratari, Nielsen je nakon četvrt sata igre imao pet obrana kao i njegov kolega Ferlin s druge strane, a Lesjak je za Slovence također upisao jednu obranu, Hansenu iz sedmerca.

Slovenci su se dobro držali prvih 20 minuta, bili su uz korak Dancima, ali skandinavska reprezentacija je tada ubacila u višu brzinu te do kraja poluvremena konstantno održavala prednost od četiri gola razlike, da bi se na pauzu otišlo s 15-10 za Dansku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: profimedia

Drugi dio donio je brz tempo, ali s puno slabijim učinkom vratara. Od 30. do 45. minute pala su čak 22 pogotka, a Slovencima su Vlah i Bombač bili udarne snage koje su nastojale održati svoju momčad ''iznad vode''. U posljednjih deset minuta utakmice ušlo se s tri pogotka prednosti za Dansku.

Slovenija je u posljednjoj minuti preko Janca došla na -1. Na kraju su imali i napad za izjednačenje, no suci su jedan prekršaj koji je lako mogao biti i sedmerac okarakaterizirali kao deveterac koji naši susjedi nisu iskoristili, pa je Danska ušla u finale.

Kod Slovenaca su najučinkovitiji bili Vlah i Bombač koji su postigli po sedam pogodaka, dok je najviše golova za Dansku zabio Magnus Landin (šest), brat vratara Niklasa Landina.

Danska će tako igrati finale s Njemačkoj, dok Slovencima ostaje borba za broncu protiv Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najava:

Slovenija je u turnir krenula porazom od Španjolske nakon toga zaredale su se pobjede nad Hrvatskom, Švedskom i Japanom što je bilo dovoljno za četvrtfinale unatoč porazu od Njemačke u posljednjem kolu skupine. Igrač koji je Sloveniji osigurao borbu za medalju bio je Aleks Vlah koji je Norveškoj u četvrtfinalu zabio 11 pogodaka, a odličan je bio i Blaž Janc s devet pogodaka. Spomenuti dvojac ujedno i vuče Sloveniju kroz turnir, Vlah ima 46 pogodaka i 16 asistencija, dok je Janc na 34 pogotka te će Danci morati posebno obratiti pozornost na te igrače.

Danska je neprikosnoveni favorit u ovom dvoboju, ali i općenito za osvajanje Olimpijskih igara. Do polufinala su došli sa stopostotnim učinkom pobjeda, padali su redom: Francuska, Egipat, Argentina, Mađarska, Norveška i Švedska. Osim legendarnog Mikkela Hansena glavne uzdanice skandinavnske momčadi su topnici Simon Pytlick i Mathias Gidsel koji ujedno prednjače po broju pogodaka i asistencija u svojoj reprezentaciji. Danci već imaju tri zlata na OI te su u lovu na još jedno finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva je činjenica da su Slovenija i Danska već igrali ove kalendarske godine, a na toj utakmici Europskog prvenstva s 28-25 bolja je bila Slovenija.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo