Pitanje prvaka / PPD Zagreb uvjerljivo pobijedio Nexe! Dozvolili samo 16 golova za goste iz Našica

Image

PPD Zagreb i RK Nexe Našice igrali su možda i presudnu utakmicu u ovogodišnjem rukometnom prvenstvu. Nakon 30 godina, Hrvatska možda dobije tek drugog rukometnog prvaka.

7.5.2022.
17:53
VOYO logo

Rukometaši PPD Zagreba u posljednjem su kolu Paket 24 Lige za prvaka svladali našički Nexe sa 25-16 (11-6) i tako osigurali prednost domaćeg terena u doigravanju za prvaka osvojivši prvo mjesto s dva boda više od najvećih konkurenata. 

Dvojbe oko pobjednika u utakmici odigranoj u Kutiji šibica, bile su otklonjene već početkom drugog poluvremena u koje je domaća momčad ušla s pet pogodaka prednosti (11-6), a već nakon pet i pol minuta igre u nastavku imali su rukometaši PPD Zagreba +8 (15-7).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti se do kraja dvoboja nisu uspjeli spustiti na manje od šest golova zaostatka. Strijelce aktualnog prvaka predvodio je Ivan Čupić sa sedam pogodaka, a po četiri su postigli Filip Vistorop i Sandro Obranović. Vratar Dino Slavić imao je 10 obrana.

Za Nexe su po četiri gola postigli Marin Jelinić i Tomislav Severec, a najbolji strijelac Našičana u Europskoj ligi, hrvatski reprezentativac Halil Jaganjac, ostao je bez pogotka iz tri šuta. Vratari gostiju Kuzmanović i Radovanović imali su zajedno osam obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PPD Zagreb i Nexe u doigravanje za prvaka ulaze izjednačeni po broju bodova u međusobnim dvobojima (2-2), jer su Našičani slavili u svojoj dvorani, što je "zagrebašima" bio prvi prvenstveni poraz nakon 15 godina.

Prvak će biti ona momčad koja prva dođe do šest bodova, a PPD Zagreb ima zajamčeno domaćinstvo u prvoj i trećoj utakmici, od moguće četiri. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ

PPD Zagreb - Nexe = 25:16

60' Gotova je utakmica u Kutiji Šibica! PPD je danas bio klasa za sebe te je s uvjerljivom pobjedom svladao goste iz Našica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Obradović zabija i vodi Zagreb na deset razlike prednosti.

50' - Zagreb još uvijek mirno održava prednost na terenu. Igra se gol za gol

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' -Još jedna velika obrana Dine Slavića. Uvjerljivo najbolji Zagrebov čovjek na terenu večeras.

40'- PPD Zagreb nastavlja dominaciju u drugom poluvremenu. Ponovno se Nexe muči u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30'- Poluvrijeme u Kutiji šibica. PPD Zagreb dominirao je gotovo cijelo prvo poluvrijeme. Od samog početka, od prvog napada Nexea vidjelo se da su obje momčadi u utakmicu ušle vrlo emotivno. Visoke tenzije pratile su igrače cijelo prvo poluvrijeme, te je u jednom trenutku došlo čak do masovnog obračuna igrača koji se vrlo brzo smirio. Nexe je proigrao krajem drugog poluvremena, no i dalje Zagreb ima osjetnu prednost.

Image

26'- Ivica Obrvan pozvao je timeout.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24'- NEXE, NEXE ori se prepunom krcatom šibica

18'- Isključenje Janka Kevića. Rezultat je 7:2 za PPD Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15'- Težak promašaj Jelinića. Nexe se muči u napadu, a Zagreb igra fantastičnu obranu.

11'- Ovo je definitivno utakmica visokih tenzija, ponovno je došlo do obračuna igrača. Rezultat je 5:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8' - Obračun igrača na terenu nakon jednog faula! Praktički su se svi igrači umiješali u akciju.

6' -Drugo isključenje za Moslavca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3' - Dva nula vodi PPD Zagreb, zabio je Ivan Ćupić.

2' - Dvije minute isključenje za Luku Moslavca. Suci odmah ističu oštre kriterije na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Pokušaj Halila Jaganjca brani Slavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas se igra najveći derbi hrvatskog rukometa. Nakon teškog poraza u Našicama PPD Zagreb dočekuje nikada opasniji n Nexe u ispunjenoj Kutiji šibica. Karata za utakmicu više nema jer dugo vremena nismo imali ovakvo zanimljivo prvenstvo. Nexe je po prvi puta u povijesti u sklopu hrvatskog prvenstva pobijedio ekipu Zagreba, a sada će Zagreb morati svladati ekipu koja je ušla među četiri najbolje momčadi u nikad jačoj Europskoj ligi.

Nexe ima priliku u subotu nakon 30 godina srušiti PPD Zagreb i doći na koračić od naslova prvaka Hrvatske i tako postati jedini klub, izuzev Zagreba, koji je od samostalnosti postao prvakom Hrvatske u rukometu. Ulaznice su razgrabljene u rekordnom roku, a iz Nexea poručuju kako su uspjeli dobiti tek šezdeset ulaznica koliko iznosi pet posto od ukupnog broja sjedećih mjesta u dvorani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo