ČERVAR ODLUČIO KOGA VODI NA EURO, GOBAC IZNENADIO IZJAVAMA: / 'Ako nisi zadovoljan statusom, onda nećeš ni biti tu'

Image
Foto: Pixsell

Gobac je govorio o slučaju s Manuelom Štrlekom kojeg Červar nije pozvao na ovu smotru

7.1.2020.
17:49
Pixsell
VOYO logo

Izbornik hrvatske rukometne vrste, Lino Červar izašao je pred novinare u društvu Domagoja Duvnjaka, najboljeg hrvatskog rukometaša i Zorana Gopca, koji je prvi uzeo riječ na posljednjoj pressici uoči početka prvenstva. Gobac je govorio o slučaju s Manuelom Štrlekom kojeg Červar nije pozvao na ovu smotru i to zbog toga što je, kako on sam kaže, rukometaš sam birao kada će igrati za reprezentaciju.

Opleo po Štrleku

"Ako nisi zadovoljan sa statusom, ne govorim samo o Manuelu, ako nisi klapa, onda nećeš biti tu. Neće nam igrači određivati tko će biti izbornik i tko će igrati. Ako to ne rade u Kielceu, Veszpremu, e onda neće ni u reprezentaciji. Puno većih igrača je bilo od Manuela u reprezentaciji, a jednom Ivanu Baliću i Iztoku Pucu tako nešto nikad ne bi palo na pamet", kazaoje Gobac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je govorio o prvenstvu, ciljevima i planovima... "Glavni cilj je plasman na Igre. Daj bože da osvojimo medalju, ali svjesni kakva je situacija. Igrači moraju biti svjesni da je reprezentacija ispred klubova gdje oni igraju za pare. Hrvatska je važnija od para", kazao je te je naglasio kako je ovo posljednje natjecanje na kojem će Lino Červar biti izbornik, odnosno kako će nakon toga preuzeti ulogu glavnog koordinatora svih reprezentacija.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

08.01.2019., Zagreb, hotel Panorama - Konferencija za medije hrvatske rukometne reprezentacije povodom objave konacnog popisa igraca za Svjetsko prvenstvo koje se odrzava od 10. do 27. sijecnja 2019. u Njemackoj i Danskoj. Konferenciju su odrzali Lino Cervar, izbornik hrvatske muske seniorske reprezentacije i Zoran Gobac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Tko ide na Euro

Zatim je Lino Červar otkrio koga vodi na Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučili smo kojih će 16 igrača putovati na Euro. Nije bilo lako", rekao je Lino pa nastavio. "Malo smo tanki s ljevacima zbog ozljeda. Nadamo se da će Luka biti spreman, a može i Horvat igrati vanjskoga. Jako mi je žao Martinovića. Bio mu je rođendan, spremili smo mu tortu. Šteta, svi su igrači emotivno doživjeli tu ozljedu. Ipak, on je mlad igrač i očekujem da će on biti budućnost hrvatskog rukometa", veli Červar uz objavu popisa.

Marin Šego – MontpellierMatej Ašanin – PPD ZagrebZlatko Horvat – PPD ZagrebVlado Matanović – Gorenje VelenjeDavid Mandić – PPD ZagrebValentino Ravnić – PPD ZagrebŽeljko Musa – MagdeburgMarino Marić – MelsungenMarin Šipić – PPD ZagrebDomagoj Duvnjak – THW KielMarko Mamić – LeipzigJosip Šarac – Celje PLLuka Cindrić – BarcelonaIgor Karačić – Vive KielceLuka Stepančić – MOL-PICK SzegedJosip Vekić – PPD ZagrebIvan Martinović – Hannover-Burgdorf

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Croatia's Domagoj Duvnjak reacts during the IHF Men's World Championship 2019 Group I handball match between Croatia and Germany at the Lanxess arena in Cologne, on January 21, 2019. (Photo by Patrik STOLLARZ / AFP)

Prvo se ide na Crnu Goru, nimalo lak protivnik. "Idemo jedno po jedno. Crna Gora je dobra ekipa, mješavina mladosti i iskustva. Pokazali su to i u kvalifikacijama i respektiramo ih. Neće biti lako. Na papiru smo favoriti, to je točno, ali oni su protivnik željan nadmetanja, imaju odličnu vansjku liniju. Imaju nekoliko odličnih igrača, tako da se ne smijemo opustiti niti u jednom trenutku. Danska je s njima imala velikih problema. Znaju odigrati agresivnu 3-3 obranu, a nama je to bila škola s Brazilom na SP-u", izjavio je Červar.

Potom se obratio javnosto Domagoj Duvnjak. "Jedva čekamo da krenemo na Euro. Želio bih Martinoviću poželjeti brz oporavak. Pred njim je ljepa budućnost, mlad je igrač i ne bojim se z anjega. Što se tiče priprema, jedna je bila lošija, druga bolja i jedva čekamo Crnu Goru", rekao je naš najbolji igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro više...

Sve prijenose utakmica gledajte na RTLu, RTL2 te RTLplayu (s linkom). Raspored pogledajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo