ključna utakmica lige prvaka / U Arenu stiže stopostotna momčad Bundeslige: 'Čeka nas teška utakmica, Flensburg je posložena ekipa'

Image
Foto: Seha league

PPD Zagreb ove će nedjelje u zagrebačkoj Areni u sklopu Lige prvaka ugostiti njemačkog velikana i ove sezone stopostotnu momčad Bundeslige

22.2.2019.
16:09
Seha league
VOYO logo

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 13. kola VELUX EHF Lige prvaka u kojemu će ugostiti prvaka Njemačke– rukometni klub SG Flensburg – Handewitt.

Nakon što su Zagrebaši u Flensburgu ostvarili jednu od najznačajnijih ovosezonskih gostujućih pobjeda u Ligi prvaka, uzvratni dvoboj između hrvatskog prvaka i osvajača Bundeslige na rasporedu je u nedjelju, 24. veljače, u Areni Zagreb. Početak susreta predviđen je za 17.00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva dana uoči utakmice na konferenciji za medije dvoboj su najavili trener Branko Tamše i rukometaši Tin Kontrec i Luka Mrakovčić. 

"Stiže nam Flensburg i to, prema informacijama koje imamo, stižu u kompletnom sastavu. Dolazi čak i Jim Gottfridsson koji je donedavno bio ozlijeđen. Svi znamo da su ovaj tjedan imali slobodno što se tiče Bundeslige, pa su se pripremali isključivo za nas. I njima je ta utakmica, kao i nama, vrlo bitna za plasman u grupi. Pričamo o ekipi koja sve pozicije ima posložene kako treba, ekipi koja je ovo sezone Ligu prvaka možda odigrala malo slabije, ali su zato Bundesligu odradili bez greške gdje imaju stopostotni učinak. Ali mi imamo svoje zadaće koje radimo i sigurni smo da ćemo se na teren postaviti kako treba i nadam se da će se igrači na utakmicu svaku sekundu boriti kako treba. Čuo sam da će biti i puno ljudi, što me raduje jer svaki njihov glas nama pun znači, pogotovo igračima. Moja je želja povežemo što više dobrih minuta u svim segmentima rukometne igre, da napravimo ono što treniramo i onda možemo i doći do pozitivnog rezultata, što i je naš imperativ. Ipak, s istim tim imperativom dolazi i Flensburg, ali mi igramo doma i moramo ići maksimalno, pa se nadam pobjedi", rekao je trener Tamše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Mrakovčić nada se da će njegova momčad ponoviti uspjeh koji je ostvarila u Njemačkoj.

"Znamo da će utakmica biti jako teška. To je ekipa koja igra moderan, brz i lijep rukomet. Mi smo prvenstveno koncentrirani na sebe kako bismo odigrali ono što trener traži od nas, a to je dati sto posto na terenu. Nadam se da ćemo ponoviti uspjeh iz Njemačke. Htio bih, također, iskoristiti priliku da pozdravim Bijele lavove te bih pozvao njih i sve ostale da dođu u nedjelju na utakmicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tin Kontrec ističe kako će Flensburg upravo zbog poraza na domaćem terenu u uzvratu imati motiv više.

"Čeka nas vrlo teška utakmica, a tome pridonosi i činjenica da smo prvi skalp ove sezone imali kod njih na gostovanju. Zbog toga su dodatno motiviraniji da nam se osvete. Ono što mi radimo cijeli tjedan i na što se pripremamo je upravo da ih spriječimo u tome. Dat ćemo sve od sebe i vjerujem da ćemo uz podršku naših Bijelih lavova i prijatelja rukometa i sporta općenito da će nam pomoći da ostvarimo veliki pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo