U ARENU STIŽE RUKOMETNI DREAM TEAM: / Nakon što su šokirali Flensburg, Červar od svojih Bezimenih traži samo jednu stvar

Image
Foto: PIXSELL

'Dvoboj koji slijedi je neravnopravan i nije lako pobijediti nekog tko je selekcioniran od najboljih u Europi'

28.9.2018.
13:39
PIXSELL
VOYO logo

Odlično su rukometaši hrvatskog prvaka PPD Zagreba otvorili ovosezonsko natjecanje u Ligi prvaka. Minimalan poraz od PICK Szegeda (23-24) najavio je da Lino Červar s mladom momčadi radi odličan posao, a potvrda toga stigla je u vidu gostujuće pobjede protiv moćnog Flensburga (31-29). Sad slijedi još teži ispit. U Areni Zagreb, sutra s početkom u 20 sati, Červarovi izabranici testirat će vlastite mogućnosti protiv rukometnog Dream Teama Paris Saint-Germaina.

Testirati je vjerojatna najbolja riječ jer igrači koje Červar vodi pred sobom nemaju rezultatski imperativ. Od njih se traži samo jedno – borbenost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Za njih nitko nije čuo'

Igrače koje vodi Červar dan pred veliki ogled opisuje kao 'mlade, skromne i tihe ljude' koji 'ne pitaju kad je plaća', koji 'hoće raditi' i koji 'imaju razvojni mentalni sklop jer su svjesni da samo rad donosi rezultat'. Červar ih, a ponovio je to nekoliko puta tijekom konferencije za medije, naziva i Bezimeni objašnjavajući to riječima 'za njih niti vi niste čuli'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvoboj koji slijedi je neravnopravan, ali ja volim taj prkos koji vidim u svojim igračima. I nije slučajno to što su pobijedili Flensburg. Mi se igramo, mi smo bez rezultatskog imperativa", najavljuje Červar naglašavajući da je velika stvar 'pobijediti nekog tko je selekcioniran od najboljih u Europi'.

Dream Team

Opuštenost pred ogled protiv francuskog prvaka u čijim redovima igraju veličine poput Mikkela Hansena, braće Karabatić, Luca Abaloa, Thierryja Omeyera... sugerirat će i priprema za taj dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naručit ćemo neku hranu, pizzu, hamburgere, ne znam. Okrijepit ćemo se i dočekati ih. Možda će nas i napucati, mene baš interesira kako će to izgledati. Ali znam da ćemo se pokušati oduprijeti i dati sve od sebe. Za mene smo onda mi pobjednici. Samo to ne smiju, pobijediti nas u borbenosti", objašnjava Červar.

Više, ipak, otkriva Damir Bičanić, jedan od rijetkih u momčadi koji ne ulazi pod nadimak Bezimeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Zagreb: Konferencija PPD Zagreba uoči utakmice protiv Paris Saint-Germaina 28.09.2018., Zagreb - Konferencija za medije rukometnog kluba PPD Zagreb uoci utakmice 3. kola EHF Lige prvaka u kojoj hrvatski rukometni prvak docekuje Paris Saint - Germain. Trener PPD Zagreb Lino Cervar i Damir Bicanic.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Borbenost. Samo to

"Bojali smo se kako će sve ovo izgledati. Stariji, iskusni igrači su otišli, bilo nas je strah. Ponosni smo na napravljeno, a znamo i da se sad od nas očekuje da tako nastavimo. Dajemo sve od sebe i to je naš cilj. Pa samo Karabatić vrijedi nekoliko puta kao cijela naša momčad."

"Nema tu filozofije. Lino nam govori 'Izađite, veselite se, budite borbeni, a ako rezultat dođe – super. Tako ćemo i sutra."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor na PSG-ove velike ispite igrači hrvatskog prvaka će pokušati, rečeno je uz 'to neće biti lako', pronaći zalaganjem u obrani i pokušajem diktiranja svoje igre u napadu. A Bezimeni će, kaže Červar, nastave li imati ispravan pristup na proljeće biti ozbiljan suparnik svakome. Uz novog predstavljenog sponzora Studenu, to bi trebalo biti i nešto lakše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo