TVORAC MOĆNE FRANCUSKE POSEBNO ISTAKNUO JEDNU RUKOMETAŠICU: / Ona nam je zadavala glavobolje; 'Bila je nevjerojatna'

Image
Foto: Profimedia

Hrvatske rukometašice dobro ušle u utakmicu i dobro se držale prvih sedam minuta

18.12.2020.
21:01
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija poražena je u petak u polufinalu Europskog rukometnog prvenstva u Danskoj, bolja od nje je s 30-19 (15-5) bila Francuska.

Image
BIVŠI IZBORNIK DETEKTIRAO RAZLOGE PORAZA: /

Izvukao brojke i objasnio što se dogodilo: 'I ona nije bila na onom ekstra nivou...'

Image
BIVŠI IZBORNIK DETEKTIRAO RAZLOGE PORAZA: /

Izvukao brojke i objasnio što se dogodilo: 'I ona nije bila na onom ekstra nivou...'

Iako su hrvatske rukometašice dobro ušle u utakmicu i dobro se držale prvih sedam minuta, nakon toga ulaze u dugačko krizno razdoblje. U 11. minuti Francuska ide na dva razlike i ta prednost se samo povećavala do kraja poluvremena. Hrvatske rukometašice su ostatak poluvremena odigrale u grču i završile ga s deset golova zaostatka. U drugom poluvremenu Hrvatska je puno bolja, no veliku razliku nisu mogle nadoknaditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je bilo prvo veliko polufinale hrvatskog ženskog rukometa. Izgubili smo u prvom poluvremenu, zabili smo samo pet golova, promašili puno zicera i to je ono ključno. Francuskinje su znale s kim imaju posla i pripremile se za naše detalje i sitnice. Mi moramo biti svjesni da u nedjelju igramo za medalju, a to se nikad nije dogodilo u povijesti ženskog rukometa. Dakle, treba stati na loptu i reći da smo došli u društvo velikana gdje nas nisu očekivali, i da moramo proći školarinu, ali istovremeno biti svjesni da sa svakim od njih možemo igrati. Napravili smo velike stvari. Želimo da naš zadnji dojam u nedjelju bude lijep i da svi znaju da smo zaista nešto napravili“, rekao je izbornik Nenad Šoštarić nakon utakmice.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski izbornik Olivier Krumbholz također je prokomentirao ovaj susret.

"Bila je ovo tvrda utakmica, ali smo bili sjajni u obrani, posebno Estelle Nze Minko. Bila je nevjerojatna. Posvuda je bila. Jako smo ozbiljni bili u prvom poluvremenu i nevjerojatno je da smo ga završili s deset golova razlike. Nakon toga stvari nisu bile tako savršene, ali to nije problem. Plasirali smo se u finale", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo