TRENUTAK ISTINE ZA NACIJU: / Može li Hrvatska ponovno poletjeti u visine?

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska muška rukometna reprezentacija priprema se za nadolazeće Europsko prvenstvo u Poljskoj, koje je na rasporedu od 15. do 31. siječnja.

7.1.2016.
16:53
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Izabranici Željka Babića pripreme odrađuju u Ivanić Gradu, gdje će se zadržati do 13. siječnja od kuda će put Katowica, a do tada imat će samo jedan kraći put i to u Koper gdje će 9. siječnja odigrati drugu pripremnu utakmicu protiv Slovenije. Prvu naši rukometaši igraju sutra u Ivanić Gradu s početkom u 19 sati. Srazovi sa Slovenijom biti će prave pripremne utakmice za našu reprezentaciju i njima će se početi ozbiljnije slagati i brusiti taktičke zamisli Željka Babića. Hrvatski izbornik ima debi sa reprezentacijom na europskim smortama, a situacija sa igračima bi i mogla biti bolja.

Još od prije ozljede vuku kapetan Marko Kopljar i Mamić. U studenom prošle godine, u susretu sa Flensburgom Luki Stepančiću puknuli su prednji križni ligamenti koljena i on će eurosmotru gledati kao navijač. Uz to, zbog problema s lijevim ramenom izbornik ne može do kraja priprema računati ni na Marija Vuglača iz Lekhwiyje te će u nastavku u reprezentaciji ponovno biti Šime Ivić, novi igrač Nantesa, a prije nekoliko dana otpao je i Domagoj Pavlović kojem se dijagnosticirala ozljeda kralježnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema Vorija

Definitivno najveći gubitak u igri nacionalne momčadi predstavljati će izostanak proslavljenog reprezentativca Igora Vorija, kojem su se ljudi iz Saveza zahvalili na svemu pruženim za Hrvatsku i odbacili. Ne želimo ulaziti u to, svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali njegovo prisustvo u Poljskoj svakako bi bio veliki plus ambicijama Hrvatske. Izbornik je mogao i pozvati Renata Sulića koji igra dobro u dresu MKB Veszpréma.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Očekivanja hrvatske rukometne javnosti kao i da nisu tako visoka kao prethodnih godina. Postoji mišljenje kako Hrvatska više nije tako moćna kao nekad, ali svejedno, prijašnji rezultati svih ovih godina svrstavaju Hrvatsku u krug favorita, a kad tome pridodamo i talentiran popis igrača kojeg je za Poljsku odabrao Babić, onda je sve jasno. Medalja i samo medalja dolazi u obzir. Za povratak u europski i svjetski vrh i ispiranja gorkog okusa debakla na SP-u prošle godine u Kataru, na kojem smo osvojili šesto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druženje s navijačima u Ivaniću

Da, bilo je to bolno otvaranje očiju i još bolnije prizemljenje. Ali, ono što raduje i što je najbitnije možda u čitavoj ovoj priči o ambicijama Hrvatske na EP-u, dečki su izuzetno motivirani, gladni uspjeha i vraćanja Hrvatske tamo gdje joj je i mjesto, među najboljima. Ali ne na račun stare slave.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Navijači u Hrvatskoj već lagano sanjaju o jednoj zlatnoj medalji s velikih natjecanja. I svatko malo tko se razumije i prati rukomet sebi golica maštu o još jednom trijumfu. Rukomet u Hrvatskoj izuzetno se popularizirao u posljednjih 12 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar nastup u Poljskoj je imperativ

Zanimanje za nacionalnu momčad veliko je, a tome svjedoči i jučerašnji otvoreni trening reprezentacije za javnost, na kojem su se igrači družili s navijačima, davali im autograme, pričajući s njima, slikajući se, davši im i poklone u obliku majica. Palo je more selfija. Igrači su dobili podršku od navijača, podršku koju ne smiju iznevjeriti ili, ne daj Bože, izdati.

Stoga, dobar nastup u Poljskoj je imperativ. Sve osim toga bio bi veliki udarac hrvatskom rukometu i gubljenje ugleda u svijetu, koji je izuzetno veliki, a to se ne smije dogoditi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo