TKO MU JE KRIV ŠTO NIJE KARABATIĆ? / Srpski rukometaš mora u zatvor zbog namještanja utakmice!

Image

Za razliku od najboljeg svjetskog rukometaša Nikole Karabatića koji se izvukao s uvjetnom kaznom, Srbin Mladen Bojinović doista će morati u zatvor zbog upletenosti u namještanje utakmica.

2.2.2017.
10:06
AFP, PASCAL GUYOT

Priča o namještanju utakmice započela je 2012. godine kada su braća Nikola i Luka Karabatić, baš kao i Bojinović, igrali za Montpellier. Uoči utakmice protiv Cessona došlo je do uplate čak 100.000 eura u kladionici da će Montpellier gubiti na poluvremenu što se i dogodilo. Istraga je pokazala da je velik dio spomenutog iznosa uplatila Lukina djevojka, kao i da je jako puno osoba upleteno u navodno namještanje rezultata.

Karabatići uvjetno

Sud u Montpellieru je još 2015. donio presudu, ali se 14 osuđenih žalilo. U srijedu je braći Karabatić potvrđena uvjetna zatvorska kazna od dva mjeseca te 10.000 eura novčane kazne. Bojinović je prošao daleko gore, B92 navodi da će morati u zatvor na četiri mjeseca te da je novčano kažnjen s 20.000 eura.

Nikola je negirao upletenost u skandal, tvrdeći da se njegova djevojka kladila bez njegova znanja, što je ona i potvrdila. Luka je, pak, priznao da se kladio s djevojkom, a sve je opisao kao "glupost mladog igrača".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali