TKO JE HRVATSKI JUNAK? / Mirni dečko iz Garešnice maestralnom je igrom protiv Španjolaca bacio u trans čitavu naciju

Image
Foto: AFP, PASCAL GUYOT

Marko Mamić (22) bio je najveći junak jučerašnje velike pobjede Hrvatske nad Španjolskom (30-20), pobjede vrijedne polufinala SP-a u rukometu.

25.1.2017.
10:23
AFP, PASCAL GUYOT
VOYO logo

Mamić je, uz Luku Cindrića, definitivno najveće otkriće hrvatskog rukometa na turniru u Francuskoj. Sinoć je protiv Španjolaca zabio osam golova u prvom poluvremenu, na kraju se zaustavio na devet pogodaka. El Mundo, poznati španjolski dnevni list je upravo spomenuti dvojac nahvalio.

Image
ŠPANJOLSKI MEDIJI O BOLNOM PORAZU: /

'Hrvati su imali tog čudesnog šutera, ali bilo je i nekoliko sumnjivih odluka sudaca...'

Image
ŠPANJOLSKI MEDIJI O BOLNOM PORAZU: /

'Hrvati su imali tog čudesnog šutera, ali bilo je i nekoliko sumnjivih odluka sudaca...'

BRAVO KAUBOJI: Veličanstvena Hrvatska nakon velike drame srušila Španjolce i prošla u polufinale SP-a!

Bljesak došao protiv favorizirane Španjolske

Ovaj 22-godišnji mirni dečko iz Garešnice, bio je dobro tajno oružje Željka Babića, izbornika Hrvatske u susretu protiv Mađarske u skupini C Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. Ušao je s klupe i postigao brzinski četiri pogotka nakon kojih su naši rukometaši stekli prednost koju su zadržali do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, PASCAL GUYOT

‘OVO JE FRUSTRIRAJUĆE’: Španjolski izbornik otkrio što je njegovu momčad koštalo poraza od

Bljesak je došao protiv favorizirane Španjolske. Izbornik Babić u susret je ušao s Mandalinićem, ali nakon tri njegova promašaja, već nakon par minuta na parket je ušao Mamić. I - oduševio!Pucao je sa svih strana i doslovno 'terorizirao' obranu Španjolaca i njihove vratare.

'Mamić je odigrao majstorski'

"Mamić je odigrao majstorski", rekao je Zlatko Saračević za RTL u trenucima kad je naš rukometaš dobivao nagradu za igrača utakmice, prenosi Večernji list. Marko je rukomet počeo igrati u Kutini, za Moslavinu. Sa samo 18 godina, nakon svjetskog kadetskog zlata osvojenog u Mađarskoj, iz Moslavine je otišao u švicarski Kadetten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, CHARLY TRIBALLEAU

"Mnogi su se čudili kako nisam prvo došao u PPD Zagreb. No, ja sam se odlučio da odmah idem u inozemstvo. I možda je dobro što nisam otišao u neki jači europski klub u kojem bih vjerojatno grijao klupu. Kadetten je bio klub po mjeri", kazao je Mamić koji je debitirao u Ligi prvaka u rujnu 2012. godine, i to protiv Barcelone. Te sezone briljirao je u Berlinu, protiv “lisica”. Postigao je devet pogodaka. Te je godine Kadetten u skupini igrao protiv zagrebaša. Na kraju ni švicarski ni hrvatski prvak nisu prošli dalje.

Nova destinacija je - Kielce

Mamićeva je nova destinacija ni manje ni više nego aktualni prvak Europe – Kielce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, potpisao sam na četiri godine. Idem malo u goste k Iviću i Štrleku. Sviđa mi se što će u klubu biti puno mladih igrača, a kada te trenira Talant Dušebajev, onda to mora biti dobro. Drago mi je da će sljedeće ljeto sa mnom doći i njegov sin, Aleksej. Ima da “frca” na sve strane", rekao je Mamić koji u igru ulazi s klupe i na poziciji lijevog vanjskog mijenja Mandalinića.

"Ma nema veze tko počinje. Glavno da se nadopunjavamo. Kada nekome ide lošije, drugi ga pokriva i obrnuto. Ma, atmosfera je super" istaknuo je Mamić u razgovoru za Večernji list koji je vođen uoči Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo