obranili naslov / Tihi pakleni svečano dočekani u Banskim dvorima: Premijer pokazao što je od njih naučio

Ne samo da su osvojili svjetsko zlato u rukometnoj reprezentaciji gluhih i nagluhih, nego su obranili taj naslov

27.7.2018.
19:35
VOYO logo

S čak dva zlata na svjetskim prvenstvima i četiri na Olimpijskim igrama, reprezentacija gluhih rukometaša ubraja se u najuspješnije reprezentacije u Hrvatskoj. Nakon pobjede u Brazilu obranili su naslov svjetskih prvaka, a rijetko tko u Hrvatskoj uopće zna za njih. Jutros ih je primio premijer, a poslije i pokazao što je od njih naučio.

Svečani doček i rijetko viđen svečani ispraćaj iz Banskih dvora. Jer ne samo da su osvojili svjetsko zlato u rukometnoj reprezentaciji gluhih i nagluhih, nego su obranili taj naslov, a prije toga osvojili još četiri olimpijska zlata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neobično je, ne znam, ne znam kako bi vam točno odgovorio, nama to jako puno znači, dobili smo dodatnu energiju, i ne znam što bi vam drugo rekao", sretan je Ivan Pajić.

"Mislim da ne postoji ni jedna hrvatska reprezentacija s više zlatnih odličja od nas Nama je jako drago da mi možemo reći da smo uspješni i prije svega kao ljudi da smo uspješni", kaže Oliver Lušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer bez obzira na sjajne rezultate, oni se ne bave samo rukometom, svi rade i za odlazak na prvenstva moraju trošiti svoj godišnji odmor. Ipak, kažu, to im nije teško, a unatoč uspjesima, ne sanjaju dočeke poput onog što su ga imali Vatreni. Skromno kažu to je normalno i treba biti tako.

"Ipak nogomet gleda cijeli svijet. I mi u Brazilu smo bili ponosni na njih, zaustavljali su nas na ulicama Modrićiki, kako to oni zovu, Rakikiki, i nama su oni bili poticaj da još bolje grizemo“, rekao je Mario Sirotić, izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ako ste mislili da svoje uspjehe ne proslave i pjesmom evo dokaza da uopće nije tako. Kako naši zlatni momci pjevaju poslušajte u video prilogu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo