ŠTRLEK S VESZPREMOM IZBORIO FINALE LIGE PRVAKA: / Mađari na krilima Nenadića svladali Cindrićev Kielce

Image
Foto: AFP

U drugim polufinalu snage će odmjeriti Barcelona i Vardar u čijim redovima igraju Igor Karačić i Ivan Čupić

1.6.2019.
17:21
AFP
VOYO logo

Rukometaši mađarskog Veszprema u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Manuel Štrlek četvrti put u svojoj povijesti izborili su plasman u finale elitnog natjecanja Starog kontinenta nakon što su u prvom polufinalnom susretu završnog turnira u Kolnu pobijedili Kielce sa 33:30.

U dosadašnja tri finala Veszprem je izgubio. Prvi put od Magdeburga (2002.), potom od Barcelone (2015.), a zadnji put od Kielcea (2016.). U svom četvrtom pokušaju u nedjelju će igrati protiv pobjednika susreta između Barcelone i skopskog Vardara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U mađarsko - poljskom dvoboju gledali smo izjednačenu igru u prvih 40 minuta, a tada je Veszprem pobjegao na četiri gola razlike (24:20). Kielce je osam minuta prije kraja smanjilo na gol minusa (28:27), a potom i na 29:28 šest minuta prije kraja susreta. No, mađarski sastav je dvije minute prije kraja pobjegao na četiri gola razlike (32:28) i priči je bio kraj.

Veszprem je do pobjede predvodio sjajni Petar Nenadić sa 12 golova iz 14 pokušaja, Dragan Gajić je zabio pet, a Štrlek i Mate Lekai po četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Aleks Dušebjev sa sedam, naš Luka Cindrić i Artsem Karalek sa po pet golova, dok je Marko Mamić zabio dva gola.

Čeka se hrvatsko finale

U drugim polufinalu snage će odmjeriti Barcelona i Vardar u čijim redovima igraju Igor Karačić i Ivan Čupić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle sezone naslov prvaka Europe osvojio je Montpellier pobijedivši u finalu Nantes sa 32-26, dok je PSG bio treći. No, ove sezone niti jedan francuski klub nije stigao do Final Foura.

Barcelona je rekorder s devet naslova i 13 finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo