ŠTO SE KRALJICAMA ŠOKA DOGODILO U POLUFINALU? / 'To nam je nedostajalo u prvom poluvremenu, ali to je bilo očekivano'

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska će u nedjelju od 15.30 sati u Herningu igrati utakmicu za treće mjesto

18.12.2020.
21:40
Profimedia
VOYO logo

Hrvatske rukometašice borit će se za brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj, nakon što su u petak u polufinalu odigranom u Herningu poražene od Francuske s 19-30 (5-15).

Po tri pogotka za Hrvatsku postigle su Dora Krsnik, Katarina Ježić i Valentina Blažević, a po dva pogotka postigle su Ćamila Mičijević, Dejana Milosavljević, Andrea Šimara i Ana Debelić. Tea Pijević je imala sedam obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nije neuspjeh, cure su napravile sjajan rezultat. U drugom poluvremenu vratile su se koliko-toliko u igru, pokazale da se mogu nositi s ovakvim protivnicima. Svim curama je ovo prvi polufinale, a puno njih nikad nije igralo ovako jake utakmice. U prvom poluvremenu nedostajala je poletnost i lakoća kojom smo igrali u prijašnjim utakmicama, što je i očekivano, ipak je to bilo polufinale prvenstva", kazala je MaidaArslanagić za HRT.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj rezultat je bitan za hrvatski ženski rukomet, jer pojavit će se neke nove klinke koje će htjeti igrati rukomet. Šteta da su škole rukometa zbog korone stale s radom, jer vjerujem da bi u prvom mjesecu bila gužva pri upisima", dodala je.

"Nemaju za čim žaliti, izgubile su od jedne puno jače ekipe, koja je godinama u vrhu ženskog rukometa. Mislim da je naše francuska obrana natjerala na greške. Nadam se da ćemo u utakmici za treće mjesto pokazati malo bolju igru, rekla je Aneta Benko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo