SRPSKE RUKOMETAŠICE ISPALE S EUROPSKOG PRVENSTVA: / Nizozemke svladale Mađarsku i plasirale se u drugi krug

Image
Foto: Profimedia

Dvije najbolje reprezentacije u skupini u drugom krugu će se plasirati u polufinale

8.12.2020.
23:36
Profimedia
VOYO logo

Rukometašice Nizozemske pobijedile su Mađarsku sa 28-24 u zadnjoj utakmici skupine C i tako su se, uz Hrvatice i Mađarice plasirale u drugu fazu natjecanja na Europskom prvenstvu u Danskoj, a otpala je reprezentacija Srbija koju je večeras pobijedila Hrvatska sa 25-24.

Image
ČUDESNE HRVATICE NAKON OGROMNE DRAME POBIJEDILE SRBIJU: /

U drugi krug idu s maksimalnim učinkom

Image
ČUDESNE HRVATICE NAKON OGROMNE DRAME POBIJEDILE SRBIJU: /

U drugi krug idu s maksimalnim učinkom

Aktualne svjetske prvakinje su do pobjede nad Mađarskom stigle nakon što su gubile u prvom poluvremenu i zaostajale za četiri pogotka (10-14). Iako su Mađarice na kraju osvojile drugo mjesto u skupini C, iza Hrvatske koja je završila natjecanje s tri pobjede, Nizozemke su u drugu fazu natjecanja prenijele dva boda zbog večerašnje pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna pobjeda dovoljna?

Hrvatske rukometašice će natjecanje u drugom krugu započeti tek u subotu, 12. prosinca, kad ih čeka dvoboj s Norveškom koja je osvojila prvo mjesto u skupini D s maksimalne tri pobjede. Nakon Norveške će izabranice Nenada Šoštarića u ponedjeljak, 14. prosinca, igrati protiv Rumunjske, a dan poslije će zaključiti natjecanje u toj fazi utakmicom protiv Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije najbolje reprezentacije će se plasirati u polufinale. Uz bodovnu prednost koju imaju, hrvatskim rukometašicama bi u povoljnom raspletu rezultata za plasman u polufinale mogla biti dovoljna i samo jedna pobjeda.

U skupini A je aktualni europski prvak Francuska svladala domaću reprezentaciju sa 23-20 i tako osvojila prvo mjesto s maksimalnih šest bodova, od kojih će četiri prenijeti u drugi krug, a Dankinje idu dalje s dva boda i već će za dva dana ponovno morati na parket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo