RUKOMETNI SPEKTAKL NA POMOLU? Šveđanin kojeg Hrvati pamte iz Atlante izazvao Amerikance: / 'Ako nam zabijete deset golova...'

Image
Foto: AFP

Popularnost rukometa najveća je u Europi, a taj sport nikad nije zaživio u Americi

7.2.2020.
21:06
AFP
VOYO logo

Emisija u kojoj su Amerikanci kritizirali, pa i pomalo ismijavali rukomet odjeknula je u Europi. Bivši igrač američkog nogometa JayCutler bio je taj koji se sprdao s rukometom i podigao prašinu s ove strane Atlantika.

Image
SLAVNI RUKOMETAŠI POZIVAJU AMERIKANCE NA RUKOMET: /

EHF slaže paklenu postavu, predvodi ih Karabatić

Image
SLAVNI RUKOMETAŠI POZIVAJU AMERIKANCE NA RUKOMET: /

EHF slaže paklenu postavu, predvodi ih Karabatić

"Čuo sam da se taj sport igra na Olimpijskim igrama i mislim da bih bio dobar u njemu. Igra se s malom loptom koja se malo dodaje pa ubaci u gol, kao u malom nogometu, samo što se igra rukama”, izjavio je Cutler. Zatim se uključio voditelj s izjavom koja dobro pokazuje njegovo neznanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam igrača

“Tamo igra osam igrača, je li tako? Pa mislim da biste ti, LeBronJames i Patrick Mahomes (još jedan igrač američkog nogometa op.a.) sami protiv bilo koje osmorice na Olimpijskim igrama osvojili zlato”, rekao je voditelj, a u istom stilu je nastavio Cutler.

“Pa pogledajte taj rukomet, sve ekipe na golove stavljaju neke stare tipove koji nasumično dižu ruke kada lopta ide prema golu i nekad ih pogodi, a nekada ne. Pa ja moram ući u našu reprezentaciju”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga oglasili su se Nikola Karabatić, Luka Dončić, Jusuf Nurkić, ali i EHF, koji je počeo slagati postavu koju bi suočio s Amerikancima koji bi, kako kažu s tri igrača (LeBronom Jamesom, Cutlerom te sadašnjom NFL zvijezdom Patrickom Mahomesom) mogli osvojiti zlato u rukometu. Na EHF-ovu inicijativu reagirala je i legendarna hrvatska rukometašica Maida Arslanagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurna sam da možete pronaći i nekoliko rukometašica koje bi rado prihvatite izazov. Jay nema šanse...", poručila je.

Američki izbornik

Oglasio se i američki rukometni izbornik RobertHedin. Riječ je o nekadašnjem švedskom rukometašu koji je igrao na OI u Atlanti s Hrvatskom u finalu gdje je izgubio od generacije predvođene Ćavarom, Smajlagićem, Saraćevićem i ostalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Reprezentacija će u lipnju biti u New Yorku i tom prilikom pozivamo Cutlera i Foxwortha (voditelj emisije) da sastave momčad od raznih sportaša (bez rukometaša) i dođu igrati protiv nas. Omogućit ću im pomoć jednog od najboljih rukometnih trenera kako bi pojasnio pravila i trenirao ih. Ako zabiju više od deset golova protiv nas cijeli ću tim pozvati u obiteljsku kuću moje supruge u Norveškoj. Aka izgube bili bi oduševljeni da nas pozovu na nogometnu utakmicu", poručio je i istaknuo jednu napomenu.

"U rukometu se igra sedam na sedam i utakmica traje 60 minuta. Ako nisu u stanju toliko izdržati igrat ćemo samo jedno poluvrijeme i u tom slučaju samo pet golova će vam biti dovoljno da ispunite izazov", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na popularnom Podcastu Pardon My Take pak već su složili momčad koju bi voljeli vidjeti protiv profesionalnih rukometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo