ŠPREM I VUKOVIĆ OTKRILI ŠTO HORVAT MORA POD HITNO NAPRAVITI: / 'Ono što si je Ivano Balić mogao priuštiti, današnji igrači ne mogu'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon 21 godinu nisu se plasirali na Olimpijske igre

16.3.2021.
20:24
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Rukometna reprezentacija na novu službenu utakmicu, točnije Euro u Mađarskoj i Slovačkoj, čekat će 10-ak mjeseci. A izbornika Hrvoja Horvata čeka težak posao. U delikatnoj je situaciji jer Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj je za manje od četiri godine. Mora pripremiti ekipu, ali i u međuvremenu ostvariti konkretan rezultat.

Image
KRAH HRVATSKOG RUKOMETA: /

Zaboravite sistem, strategiju i preuzimanje odgovornosti, zna se što kod nas slijedi nakon debakla

Image
KRAH HRVATSKOG RUKOMETA: /

Zaboravite sistem, strategiju i preuzimanje odgovornosti, zna se što kod nas slijedi nakon debakla

"Znači da? Nova reprezentacija. U tom će smjeru će ići sljedeće okupljanje", kazao je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokušati u prvu momčad što više mladih igrača dobit u idućih par godina po cijenu rezultata. Po meni kruna tih starih igrača i nove generacije bude iduća olimpijada i prvenstvo u Hrvatskoj", smatra stručni sukomentator RTL-a Drago Vuković.

No pitanje je tko će od dosadašnjih igrača nositi dres za četiri godine. Prosjek godina u reprezentaciji je 30. Mlađi od toga samo su Cindrić, Martinović, Mamić i Mandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horvat će tada imati 40 godina, Musa i Šego 39, Čupić 38. Od ostalih tu su vršnjaci Duvnjak Karačić i Štrlek koji će do 2025. napuniti 36 godina.

Ne bi se riješio Čupića

"Dok god ti daješ kvalitetu kao Čupko, on je pokazao da može igrati. Njega se ja ne bih riješio", smatra stručni sukomentator RTL-a Goran Šprem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nemamo nijednog igrača iz naše lige u reprezentaciji. To je jedino Mandić. Lučin je mali dobar, Šarac, Martinović se malo već uklopio. Imamo sigurno širine, ali za neku našu budućnost moramo napraviti pravu hrvatsku ligu, a ne da se igrači razvijaju vanka. Bez toga nemamo svijetlu budućnost", dodaje Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što kaže Grahovac?

"Mi kao Savez nažalost nemamo novaca da bi mogli financirati klubove. Koji je plan trenutačno? Trenutačno je u izradi sustav financiranja sporta", poručio je Grahovac.

A do tada Hrvatska treba poraditi na promjeni pristupa. Jer Svjetsko u Egiptu i kvalifikacije za Olimpijske igre pokazali su gdje leže problemi. Crne rupe u obrani, nedisciplina u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrati u jednom smjeru mogao si je priuštiti Hansen, Sagosen, IvanoBalić, ali svi ovi koji sad igraju, morat će igrati u dva smjera. Tako ćemo ubrzati igru, kvalitetniju igru, imati bržu polukontru, razvijati napad, brže se vraćati", naglasio je Šprem.

Posla će biti napretek - a do siječnja iduće godine možda bismo mogli vidjeti novu okosnicu reprezentacije pod vodstvom Hrvoja Horvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo