SP TEK POČELO, A VEĆ SU NA UDARU: / L'Equipe razvalio Francuze; 'Bilo je to pravo mučenje, izgledali su uzdrmano...'

Image
Foto: AFP

'Francuska je bila snažno uzdrmana tijekom svog nastupa'

12.1.2019.
16:15
AFP
VOYO logo

U najavi 26. Svjetskog rukometnog prvenstva ugledni francuski L'Equipe s dosta je opreza pisao o francuskoj rukometnoj reprezentaciji.

Image
FRANCUZI OTKRILI SUROVU STVARNOST HR RUKOMETA: /

'Hrvati su čopor vukova, ali se posljednjih godina muče. Raspali su se kod kuće'

Image
FRANCUZI OTKRILI SUROVU STVARNOST HR RUKOMETA: /

'Hrvati su čopor vukova, ali se posljednjih godina muče. Raspali su se kod kuće'

Izostankom Nikole Karabatića, francuski novinari u prvi plan izdvojili su domaćine Dansku i Njemačku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nijemci i Danci su prvi favoriti za naslov'

"Nijemci i Danci su prvi favoriti za naslov, uz Francusku koja će biti nešto manje opasna bez Karabatića nego što je to inače”, napisao je spomenuti medij prije nekoliko dana.

Image

Jučer u susretu Francuske i Brazila vidjelo se zašto su francuski novinari malo "zakočili". Bila je to utakmica daleko od idealnog i očekivanog za takvu rukometnu silu kao što je Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedostaje Nikola Karabatić

Nije to bila onako moćna igra na "mišiće i snagu", vidjelo se da igrači još nisu uhvatili svoju pravu formu, a nedostaje i Karabatić. Upravo iz tog razloga izbornik Francuske Didier Dinart odlučio ga je vratiti u reprezentaciju nakon ozljede lijevog stopala...

Image

Paris Saint-Germain's Nikola Karabatic (back) vies with Kielce's Mateusz Kus during the EHF Champions League quarter-final handball match Paris Saint-Germain vs PGE Vive Kielce at the Stade Pierre de Coubertin hall in Paris on April 28, 2018. - PSG won 35-32. (Photo by ALAIN JOCARD / AFP)

"Teško protiv Brazila. Istina, dvostruki svjetski prvaci nisu propustili ulazak u lov na naslov prvaka na SP-u u Njemačkoj i Danskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Brazilci bez kompleksa'

Ali njihova pobjeda protiv Brazila (24-22) u petak bila je mučna. Francuska je bila snažno uzdrmana tijekom svog nastupa na turniru od strane Brazila 'bez kompleksa' (24-22). Blues je polako počeo u ovom nepovezanom meču i upravo su Brazilci vodili tijekom prvih 20 minuta. Dovoljno je reći da su zaboravili šamar koji je dobio na SP-u 2017. (16-31)", stoji u uvodu teksta L'Equipea koji je bio dosta kritičan prema svojim rukometašima:

Image

Brazil's Felipe Borges (3rdR), France's Adrien Dipanda (2ndR) and Brazil's Guilherme Valadao (R) fight for the ball during the IHF Men's World Championship 2019 Group A handball match between Brazil and France at the Mercedes-Benz Arena in Berlin on January 11, 2019. (Photo by Tobias SCHWARZ / AFP)

Nadali se kako će se povijest ponoviti'

"Nekako smo se svi nadali da će se povijest ponoviti točno dvije godine nakon što je Francuska u Bercyju 2017. godine Svjetsko prvenstvo otvorila pobjedom 31-16 protiv ovog istog Brazila, te nakon uvjerljivih pobjeda u pripremnim utakmicama protiv Slovenije. No, kako je s razglasa u dvorani zasvirala Marseljeza s pogreškom u uvodu, a tisuće neutralnih navijača, koji su se priklonili Brazilu, utišalo nekoliko stotina Francuza, čarolija iz Bercyja činila se miljama daleko".

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo