ŠOKIRANI FRANCUZI U NEVJERICI: / 'Znali smo da ovo može biti opasna utakmica, ubili su nas'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Španjolska je u prvoj polufinalnoj utakmici očitala rukometnu lekciju Francuskoj.

26.1.2018.
21:59
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Francuska rukometna reprezentacija izvan svih očekivanja izgubila je polufinalnu utakmicu Europskog prvenstva od Španjolske. Potpuno nemoćno izgledali su aktualni svjetski prvaci pored razigranih izabranika Jordija Ribere. Luka Karabatić bio je iznimno tužan takvim raspletom.

"Što je presudilo? Neki čudan ritam koji nam nije odgovara. Usporili su cijelu utakmicu. Dosta su napada produžili na dvije-tri minute. Tužni smo. Znali smo da ovo može biti opasna utakmica. Nismo uspijevali usmjeriti utakmicu na naš mlin. Spori ritam nas je ubio", rekao je Karabatić za Gol.hr i poručio da žele završiti natjecanje s medaljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane Alex Dušebajev nije skrivao zadovoljstvo ovakvim raspletom.

Genijalni Šterbik

"Odigrali smo top utakmicu. Bili smo bolji od prve do zadnje sekunde od Francuza. Teško je kad igraš tako dobro i imaš veliku razliku, a onda se oni približe. Izdržali smo kao ekipa i to je bila ta razlika", izjavio je Španjolac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od junaka susreta bio je Arpad Šterbik. Vratar je u četvrtak popodne sletio u Zagreb da bi dan kasnije postao jedan od junaka s tri od pet obranjenih sedmeraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obranio sam ih jer nisam puno morao skakati. Da sam igrao cijelu utakmicu bio bih nemoćan. Rodrigo je bio sjajan tijekom cijelog susreta. Sada se moramo odmoriti i pokušati ponoviti ovu igru u finalu", kazao je vratar.

Raul Entrerrios, jedan od najboljih pojedinaca u ovoj utakmici, kazao je da su u utakmicu s Francuskom ušli s puno respekta baš kao i protiv svakog dosadašnjeg rivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znali smo da moramo vjerovati u sebe i našu igru", kratak je bio Španjolac.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo