ŠOK U SPLITU: / Spaladium Arena ostaje bez domaćinstva najjačeg rukometnog natjecanja u povijesti?

Image

Spaladium Arena bi do 1. rujna trebala udovoljiti tehničkim standardima koje traži komisija Europskog rukometnog saveza, ali Grad Split još nije osigurao 391.

28.6.2017.
17:11
VOYO logo

I dok se HRS hvali podatkom da su postali prvi savez kojem je EHF ukazao čast da dva puta organizira Europsko prvenstvo za rukometaše, sama organizacija natjecanja mogla bi se naći u velikim problemima samo par mjeseci prije početka najjačeg turnira u povijesti rukometa.

SRBI STRAHUJU OD SPLITSKE ARENE: ‘Huligani prijete i pozivaju na linč, u Splitu nas čeka pakao’

Jer, u koliko se ne zadovolje neki zahtjevi komisije EHF-a, Spaladium Arena mogla bi izgubiti domaćinstvo, piše Slobodna Dalmacija. To bi konkretno značilo, piše spomenuti dalmatinski dnevni list, da iz Švedske moraju nabaviti još četiri segmenta za dva postojeća semafora na kojima sada ima mjesta za 14 igrača na popisu, a mora ih biti 16, koliko ih ide u zapisnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Razlog zvuči doista nevjerojatno, no upravo je to najveći izdatak koji bi organizator morao pokriti. A novaca još nema. Isto tako, svi upoznati sa situacijom kažu da Savez neće tek tako odustati od Spaladium arene koja mu zbog velikog broja mjesta u gledalištu osigurava znatno veću zaradu nego druge arene, izuzev one zagrebačke.

No isto tako, nitko još ne može sa sigurnošću tvrditi ni da će problemi biti riješeni na vrijeme, a kako to obično kod nas i biva, domaćin, HRS i Grad Split držat će nas u neizvjesnosti do zadnjeg trenutka, 31. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo