Slavko Goluža podnio neopozivu ostavku na mjesto izbornika Hrvatske

Slavko Goluža podnio je neopozivu ostavku na mjesto izbornika hrvatske reprezentacije. Goluža je ostavku podnio 5. veljače, a vijest je na službenim stranicama HRS-a objavljena danas.

6.2.2015.
10:37
VOYO logo

Sad već bivši hrvatski izbornik Slavko Goluža je sa reprezentacijom Hrvatske osvojio razočaravajuće šesto mjesto na nedavno završenom SP-u u Kataru, čime je izazvao veliki bijes hrvatske javnosti. Goluža je stavljen na stup srama, te je proglašen glavnim krivcem za neuspjeh hrvatskih rukometaša. Stoga je u razgovoru s čelnicima HRS-a donio odluku kako više neće obnašati dužnost hrvatskog izbornika.

"Poštovani, nakon gotovo 5 godina provedenih na čelu Hrvatske rukometne reprezentacije odlučio sam podnijeti neopozivu ostavku na mjesto izbornika. Moja je odluka plod temeljitog promišljanja o događajima na i oko Svjetskog prvenstva u Kataru te razgovora sa čelništvom Saveza", objašnjava Goluža hrvatskoj javnosti, a njegove riječi prenose službene stranice HRS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goluža nastavlja objašnjavati razloge svoje odluke koja je bila i očekivana...

"Posao izbornika radio sam predano, profesionalno i savjesno i pritom ostvario ciljeve koje smo zajedno sa Savezom postavili, a to su kvalifikacije na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. No, očito nisam opravdao očekivanja hrvatske javnosti te ostavkom želim odagnati svaki pritisak kojim se opterećuje Hrvatski rukometni savez, moji i naši igrači, ali ponajviše moja obitelj koja sve ovo vrlo teško proživljava".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goluža je otkrio kako će i dalje ostati vezan za HR rukomet.

"Kao i dosad tako i sada uživam podršku čelništva Saveza, no ova količina javne kritike prevelik je teret za mene osobno, moju obitelj, a vjerujem i Savez i igrače, i tome je moja ostavka neopoziva. Na inicijativu Saveza, sumirajući moje rezultate tijekom svih mojih rukometnih godina, ostat ću u tijelima Saveza i rukometa, i dalje nesebično pomagati i davati svoj doprinos njegovu razvoju te promociji Hrvatske u svijetu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proslavljeni hrvatski rukometaš zahvalio se svima na svom izborničkom mandatu.

"Hvala mnogobrojnim navijačima, suradnicima, ali i kritičarima, bili ste dodatna snaga u dobrim i lošim danima. Najveća hvala mojim igračima i stožeru s kojima sam dijelio sve radosti i sportske tuge, dizao se i padao, trudio se i odricao. Vjerujem u ovu ekipu i znam da je čeka još mnogo sjajnih rukometnih godina, da će nas učiniti ponosnom nacijom, a svijetu odaslati najljepšu moguću sliku Hrvatske kao zemlje zajedništva i pobjedničkog duha", zaključio je Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo