BITKA ZA TRON / Skandinavski derbi u finalu: Hoće li Dankinje do 4. ili Norvežanke do 9. zlata?

Image
Foto: Profimedia.hr

Tko će iz ovog velikog skandinavskog derbija izaći kao pobjednik znat ćemo večeras oko 22 sata

20.11.2022.
19:43
Profimedia.hr
VOYO logo

Europsko prvenstvo u rukometu za žene došlo je do svog kraja. Nakon što su Dankinje slavile u prvom polufinalu protiv Crne Gore, a Norvežanke pregazile Francusku s velikih osam pogodaka prednosti jasno je da će se za zlatno odličje boriti dvije skandinavske selekcije.

Norvežanke su vjerojatno najdominantnija sila svjetskog rukometa u 21. stoljeću. Naime, osvojile su u posljednje 24 godine čak osam europskih zlata, četiri svjetske titule i dva olimpijska trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to su nakrcale svoje vitrine samo u navedenom periodu s još devet medalje različitog sjaja.

Krema skandinavskog rukometa

S druge strane stoje Dankinje koje su svoje zlatno doba imale izmešu 1994. i 2004. kada su po tri puta osvajale olimpijska i europska zlata, a jednom su se okitile i svjetskim naslovom. Od 2004. pa do danas nisu se nauživale medalja, ali prolazak u finale Europskog prvenstva znak je da se usnuli skandinavski div opet budi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dankinje i Norvežanke su se već susrele na ovom prvenstvu i žustra danska selekcija je iznenadila Norvešku s 31:29. Jedini je to poraz Norvežanki na turniru i sigurno su željne i osvete i zlata.

Čarobna Nora Mork

Norvešku predvodi nevjerojatna Nora Mork koja glasi za najbolju rukometašicu svijeta u ovom trenutku dok Danci opet najviše očekuju od Anne Mette Hansen i Simone Petersen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će iz ovog velikog skandinavskog derbija izaći kao pobjednik znat ćemo večeras oko 22 sata.

Utakmicu možete gledati na RTL 2 i na platformi PLAY.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo