Sad kad je sve gotovo javio se Lino Červar

Trofejni izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar završni dan EP-a u Srbiji gledao je iz svečane lože BeoArene u društvu Zorana Ivića, bivšeg izbornika rukometašica Srbije.

31.1.2012.
10:17
VOYO logo

"Lijep uspjeh. Prva bronca, zapravo druga nakon davne 1994. Svaka je medalja dobra, čestitam igračima i treneru, svima. Naravno, ostaje mali žal jer smo imali šansu da konačno ove godine osvojimo zlato. Nismo, treba pričekati. Život ide dalje i treba se dokazivati. Najvrednije je to što imamo kontinuitet. Nijedna reprezentacija nas ne može pratiti, čak ni Francuska. Sada je jedanaesta, a prije je bila i šesta, a Hrvatska ne pada ispod petog mjesta. Ponosim se time ali i činjenicom da je rukomet najjači loptački sport u Hrvatskoj." Pohvalio je svoga nasljednika i bivšeg učenika Golužu. "Igrali smo vidno bolje nego na SP-u u Švedskoj. I zato kažem da je možda baš sada bio trenutak da postignemo i najveći rezultat na EP-ima. Međutim, trebamo biti zadovoljni i brončanom medaljom."

Što nam je nedostajalo u polufinalu protiv Srbije da savladamo već pomalo grogiranog protivnika? "Više samopouzdanja. To je bilo odlučujuće. Psihički nismo bili spremni za tu pobjedu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Beograda je istarski mag mogao otići pun ponosa, ne samo iz Hrvatska. Makedonija je postigla najbolji rezultat u povijesti i zbog Červarovog rada u Metalurgu, a njegov vratar Stanić nosio je Srbiju do srebra. Oduševljen je načinom na koji je Danska postala europski prvak.

"To je zaista odličan rezultat, bez boda ući u drugi krug i na kraju osvojiti naslov. Zasluženo su pobijedili Srbiju u velikoj utakmici, u odličnoj atmosferi. Bili su pribraniji i čvršći. I Srbija je postigla velik rezultat. To je potpuni povratak rukometa na ovim prostorima. Čar četiri reprezentacije iz regije ušle su među šest najboljih na EP-u. I to treba poštovati!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lino je za otkrio razloge srpskog poraza.

"Obrane su bile jako dobre. Srbija s dvojicom jako dobrih vanjskih igrača nije uspjela slomiti plitku dansku obranu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo