Fantastični Domagoj Duvnjak kreirao pravu senzaciju

Rukometaši HSV Hamburga igrat će protiv Barcelone u velikom finalu Final Foura u Kölnu. U polufinalu je HSV sa 39:33 savladao branitelja naslova Kiela, a junak susreta bio je Domagoj Duvnjak...

1.6.2013.
17:57
VOYO logo

Hrvatski rukometni reprezentativac bio je najbolji pojedinac susreta sa 11 postignutih golova za koje mu je bilo potrebno 13 lopti. Sjajnom predstavom je ujedno na najbolji način proslavio svoj 25. rođendan i odveo HSV do prvog plasmana u finale najelitnijeg klupskog rukometnog natjecanja.

Pascal Hens zabio je 8 golova za hamburški sastav, Hans Lindberg 7, a preostala dvojica hrvatskih reprezentativaca Igor Vori i Blaženko Lacković 5, odnosno 2 gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno ovom susretu HSV je izgubio sedam međusobnih susreta od Kiela, koji je ove sezone osvojio njemačko prvenstvo i Kup.

Porozna obrana Kiela u finalu je primala 9.75 golova svakih 15 minuta. Najefikasniji igrač u poraženoj momčadi bio je Marko Vujin sa 10 golova, a prvi do njega bio je Filip Jicha sa 6 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalni ogled između HSV-a i Barcelone na rasporedu je u nedjelju u 18h.

U prvom polufinalu katalonski je sastav sa 28:23 (13:10) savladao poljski Vive Targi Kielce u kojem igraju četiri hrvatska reprezentativca. Pred 19.750 gledatelja u rasprodanoj Lanxess Areni Kielce se odlično držalo sve do sredine drugog dijela kad je Barcelona otišla na šest golova razlike i riješila utakmicu. Kao što je bilo i očekivano, najefikasniji igrač Barcelone bio je Sjarhej Rutenka s osam golova, Juanin Garcia je zabio 5, a Victor Tomas 4 gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Kielcea je najefikasniji bio hrvatski reprezentativac Manuel Štrlek sa 4 gola. Ostali naši igrači Denis Buntić, Željko Musa i Ivan Čupić postigli su po 2 gola.

Posljednji naslov europskog prvaka Barcelona je osvojila 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometna Liga prvaka, Final Four, polufinale: HSV Hamburg - Kiel 39-33 (20-17) Barcelona - Vive Targi Kielce 28-23 (13-10)

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo