Play ponuda

RUKOMETNA EUROPA IMA NOVOG PRVAKA: / Finale koje nitko nije očekivao dobilo pobjednika koji je slavio i 2003.

Image
Foto: AFP

Rukometaši Montpelliera osvojili su naslov prvaka Europe

27.5.2018.
20:07
AFP
Play ponuda

U sve-francuskom finalu Lige prvaka u Koelnu Montpellier je svladao Nantes 32-26 (16-13).

Odvajanje u smiraju utakmice

U dvoboju momčadi koje gotovo nitko nije očekivao u finalu, jer su za protivnike imali favorite PSG i Vardar, slavio je zasluženo Montpellier, kojemu je to drugi naslov nakon 2003. godine. Prvaci su vodili veći dio utakmice, a odvojili su se tek šest minuta prije kraja, kada su pobjegli na četiri razlike (28-24), što Nantes više nije mogao stići.

Junaci pobjede za Montpellier bili su Ludovic Fabregas i Diego Simonet s po šest golova, dok je kod Nantesa prednjačio veteran iz Makedonije Kiro Lazarov sa šest golova. Jedini hrvatski igrač na finalu Jerko Matulić nije ulazio u igru kod Nantesa.

Image
CINDRIĆ I ČUPIĆ SJAJNI, ALI BEZ MEDALJE: /

PSG bolji od Vardara u utakmici za treće mjesto

Image
CINDRIĆ I ČUPIĆ SJAJNI, ALI BEZ MEDALJE: /

PSG bolji od Vardara u utakmici za treće mjesto

Montpelliera je prvi klub koji je postao prvakom Europe, a da nije igrao u elitnoj skupini, već među manje uglednim klubovima iz skupine D. U osmini finala su izbacili Barcelonu, a u četvrtfinalu Flensburg-Handewitt, da bi u Koelnu detronizirali Vardar u polufinalu.

PSG-u treće mjesto

Rukometaši francuskog PSG-a pobijedili su skopski Vardar sa 29-28 (14-15) u utakmici za 3. mjesto. Za pobjednike je Nedim Remili postigao devet pogodaka, a Benoit Kounkoud i Sander Sagosen po pet svaki. Strijelce Vardara predvodio je hrvatski reprezentativac Luka Cindrić sa sedam golova, Jorge Maqueda je postigao šest, a Ivan Čupić pet pogodaka.

Play ponuda
Play ponuda