RUKOMETAŠICE STIGLE U HERNING: / Izbornik otkrio prvi potez koji će napraviti; 'To je osnovna stvar. Želimo opet učiniti Hrvatsku sretnom'

Image
Foto: Profimedia

Hrvatske rukometašice su ulaskom u polufinale izborile direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021.

16.12.2020.
14:31
Profimedia
VOYO logo

Nakon povijesnog uspjeha i plasmana u polufinale Europskog prvenstva, hrvatska ženska seniorska reprezentacija doputovala je iz Koldinga u Herning, gdje je u petak, 18. prosinca 2020. godine, u 18:00 sati očekuje dvoboj s Francuskom.

“Vrlo kratko smo se veselili, preselili smo se jutros u Herning i krećemo s video analizom. Čekaju nas treninzi, testiranje i opet video. Osnovna stvar je psihologija, da shvatimo da smo napravili veliku stvar, ali i da ćemo ponovno dati sve od sebe i ponovno želimo učiniti Hrvatsku sretnom i ponosnom“, poručio je izbornik NenadŠoštarić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon povijesnog ulaska u polufinale, stigle smo u Herning. Smjestile smo se u hotel, počinjemo s videima, a onda s koncentirranim treninzima za Francusku i njihov stil igre, dakle obranu i napad. Definitvno će to biti jedna drugačija utakmica za sve nas, ali očekujem jednaku borbu kao i dosada, pa dokle ide“, dodala je LarissaKalaus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, hrvatske rukometašice izborile su plasman u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj nakon što su u susretu posljednjeg kola drugog kruga pobijedile Njemačku sa 23-20 (12-12).

Osim što su po prvi put u povijesti ušle u borbu za odličja, hrvatske rukometašice su ulaskom u polufinale izborile direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. kojem će domaćin biti Španjolska. Hrvatske rukometašice na svjetskoj smotri nisu sudjelovale od 2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji plasman na europskim prvenstvima Hrvatice su ostvarile na prvom izdanju tog natjecanja 1994. u Njemačkoj, kad su osvojile peto mjesto, a još su dvaput bile šeste (1996. i 2008.). Na svjetskim prvenstvima su dvaput bile zaustavljene u četvrtfinalu (1997. i 2011.), baš kao i u jedinom nastupu na olimpijskom turniru, 2012. u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo