RUKOMETAŠICE DOBILE POSLJEDNJI SAVJET UOČI POVIJESNE BITKE ZA FINALE: / 'Samo neka to rade i rezultat će doći sam po sebi'

Image
Foto: Profimedia

Francuskinje su aktualne europske prvakinje

18.12.2020.
16:05
Profimedia
VOYO logo

Hrvatske rukometašice u polufinalu Europskog prvenstva u Danskoj igraju u 18.00 sati protiv aktualnih europskih prvakinja Francuskinja.

"Svi smo sretni, oduševljeni. Kao bivši izbornik ženske reprezentacije mogu reći da to nismo nikad imali u povijesti ženskog rukometa. Sve čestitke curama, izborniku Šoštariću, asistentici Petiki i svim ostalima koji su gore u Danskoj, to je veličanstven rezultat. Ne smijemo biti prepotentni i bahati i reći da smo to očekivali jer mi koji smo duboko u rukometu smo vjerovali možda u poneko iznenađenje i kakav pozitivan rezultat, ali doći do polufinala gdje ženska reprezentacija hrvatske nikad nije bila u povijesti na velikim natjecanjima je zaista veliki rezultat", poručio je u razgovoru za HRT bivši izbornik Vladimir Canjuga. Osvrnuo se i na ono što slijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo biti kao i dosad: skromni, nasmijani i vjerovati u svoju prije svega izvanrednu homogenost, klapu i kemiju koju cure imaju, izvanrednu obranu. Vjerujem da će biti zanimljiva utakmica. Neću predviđati rezultat i coprati i stvarati opterećenje curama. Neka samo budu opuštene i rezultat će doći sam po sebi", poručio je. odgovorio je i koga bi želio u slučaju prolaska u finale, Norvešku ili Dansku, koje se igraju od 20:30 sati.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Josipa Mamic of Croatia during the Women's EHF Euro 2020 handball match between Germany and Croatia on december 15, 2020 at Sydbank Arena in Kolding, Denmark - Photo Andre Weening / Orange Pictures / DPPI,Image: 576485033, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out Netherlands and Belgium Out, Model Release: no

"Kao bivši izbornik gubimo sam i od Norveške i od Danske. Danas gledajući možda bi bila bolja Danska, iako je domaćin. Protiv njih još nismo igrali. Ne treba se bojati ni Norveške jer nemojmo zaboraviti da protiv Norveške Tea Pijević nije branila, što je bio taktički potez Šoštarića", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuskinje su aktualne europske prvakinje nakon što su prije dvije godine pred svojim navijačima u finalu u Parizu pobijedile Rusiju s 24-21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo