FAVORIZIRANA MOMČAD ISPALA / Infarktna završnica u skandinavskom polufinalu: Čudesna Reistad postigla je 15 golova, a onaj u fotofinišu bio je vrijedan finala

Image
Foto: PROFIMEDIA

Gotovo čitavu utakmicu bile su u podređenom položaju, a onda u nevjerojatnom trileru produžetaka izborile finale

15.12.2023.
20:00
PROFIMEDIA
VOYO logo

Aktualne europske i svjetske prvakinje, rukometašice Norveške igrat će ponovno za zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu, nakon što su u danskom Herningu svladale domaću reprezentaciju s 29-28 (23-23, 9-14) u produžetku prvog polufinala.

Image
SAMO NA VOYO /

Svjetsko rukometno prvenstvo došlo je do svoje završnice: Ne propustite spektakularna polufinala

Image
SAMO NA VOYO /

Svjetsko rukometno prvenstvo došlo je do svoje završnice: Ne propustite spektakularna polufinala

Junakinja norveške reprezentacije bila je Henny Ella Reistad koja je utakmicu završila s 15 pogodaka, a postigla je svih šest koje su Norvežanke zabile u dodatnih 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to utakmica s dva lica. Dankinje su bile furiozne u prvom poluvremenu, u kojem su imale i šest pogodaka prednosti (14-8). Norvežanke su se strpljivo vraćale i smanjivale zaostatak u drugom dijelu da bi u 60. minuti došle do prvog vodstva na utakmici (23-22). Dankinje su utakmicu odvele u produžetak golom Jorgensen iz sedmerca dvije sekunde prije kraja.

U dodatnih deset minuta Norvežanke su stalno vodile, a Dankinje hvatale zaostatak. Nezaustavljiva je bila Reistad koja je preuzela odgovornost i u zadnjem napadu, u kojem se digla s devet metara i preko danskog bloka pogodila za četvrto finale Norvežanki na posljednjih pet svjetskih prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Reistad, Norvežanke je prema finalu vodila i Stine Oftedal s pet golova, a vratarica Silje Solberg je imala 10 obrana.

U danskoj reprezentaciji Anne Mette Hansen je postigla pet pogodaka, a po četiri gola su imale Kathrine Heindahl i Louise Burgaard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu, 16. prosinca, očekuje nas spektakularna borilačka večer koju možete pratiti UŽIVO na VOYO platformi. U 19 sati počinje prijenos priredbe najveće regionalne borilačke organizacije - FNC 14 iz Sarajeva, a sat vremena kasnije počinje event vodeće europske MMA organizacije - KSW 89 u poljskom gradu Gliwice.

Dankinje na svoje četvrto finale čekaju od 1997. kad su jedini put postale svjetske prvakinje. Kao i na prošlom svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, borit će se za brončano odličje, svoju sedmu medalju na svjetskim prvenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveška će u svom devetom finalu pokušati obraniti naslov i doći do petog zlata. Suparnice u nedjeljnom finalu bit će im pobjednice dvoboja Švedske i Francuske (20 sati).

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo