'VAŽAN JE' /

Analitičar uoči OI izdvojio rukometaše kojih se treba paziti: 'Hrvatska ima vrhunskog igrača'

Image
Foto: profimedia

Na njegovom popisu našao se hrvatski pivot

23.7.2024.
18:51
profimedia
VOYO logo

Olimpijske igre u Parizu počinju u petak, 26. srpnja, a hrvatski rukometaši za Francusku lete u srijedu. Nakon 26 dana priprema i dva prijateljska susreta hrvatska rukometna reprezentacija odlazi na OI.

Image
LEGENDA /

Karabatić će na OI u Parizu postići ono što nijedan rukometaš još nije

Image
LEGENDA /

Karabatić će na OI u Parizu postići ono što nijedan rukometaš još nije

Svoj put na igrama započinju u subotu 27. srpnja protiv Japana, a u skupini igraju još protiv Španjolske, Njemačke, Slovenije i Švedske. Prve četiri ekipe zatim idu u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekad profesionalni rukometaš, sada danski analitičar Rasmus Boysen uoči početka natjecanja izdvojio je 12 rukometaša za koje smatra da se na njih treba obratiti pažnja.

Na njegovom popisu našao se hrvatski pivot Veron Načinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska napokon opet ima vrhunskog pivota s vještinama i u obrani i u napadu, kao i u kontri. Načinović je puno napredovao u zadnjih par sezona, a na olimpijskom turniru sa samo 14 igrača bit će još važniji za funkcioniranje hrvatske slagalice", napisao je Danac.

Uz njega izdvojio je i još jednog Hrvata, međutim on ne igra za Hrvatsku. Radi se o Marku Grgiću, čiji je otac Danijel bio hrvatski reprezentativac. Marko će na OI igrati za reprezentaciju Njemačke.

"Prije godinu dana nikad nije zaigrao u Bundesligi i prije četiri mjeseca nikad nije nastupio za reprezentaciju. Grgić je munjevito osvojio Njemačku i iznenađenje je u momčadi Alfreda Gislasona. Visoki lijevi vanjski sa snagom, dobrim udarcem i sjajnim rukometnim mozgom bit će vrlo zanimljiv za praćenje", naglasio je Boysen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo