PROMJENA U RUKOMETU: / Gobac instalirao novog čovjeka na mjesto predsjednika

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

Kao što je bilo i najavljeno, Hrvatski rukometni savez (HRS) dobio je u utorak novog čelnog čovjeka.

22.3.2016.
16:00
AFP, ATTILA KISBENEDEK
VOYO logo

Protiv Šole se, podsjetimo, vodi istraga zbog sumnje da je sudjelovao u izvlačenju novca iz Karlovačke banke. Osim toga, krajem prosinca je napustio i mjesto glavnog rizničara Međunarodne rukometne federacije (IHF) zbog navodnog sukoba s čelnikom te organizacije Hassanom Moustafom. Sve je to u konačnici rezultiralo i njegovim odlaskom s mjesta predsjednika HRS-a.

'Nadam se još boljim rezultatima'

Za njegova je nasljednika izabran jedini kandidat Tomislav Grahovac, poznati zagrebački odvjetnik i dugogodišnji rukometni djelatnik. Dosad je bio predsjednik Nadzornog odbora HRS-a, a nakon što je formalno podnio ostavku na tu funkciju, izabran je za prvog čovjeka hrvatskog rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Tomislav Grahovac

"Želim zahvaliti svima na ukazanoj časti. Svjestan sam velike odgovornosti koju ste mi povjerili. Naš Savez je najbolje organiziran Savez u državi. Ostvaren je veliki rezultat do sada i toplo se nadam ćemo još bolje rezultate postizati. Želim zahvaliti Sandiju na vođenju Saveza i toplim riječima koje je rekao na odlasku. Želim zahvaliti svim članovima UO-a i mojim dosadašnjim suradnicima u NO-u. Kako je rukomet kolektivni sport, tako će i rad Saveza biti kolektivan. Ne bih htio previše dužiti i nadam se da ćemo što prije početi radi te da ćemo kroz posao rješavati probleme", prenosi Grahovčeve riječi internetska stranica HRS-a.

Gopca muče financije

Nazočnima se obratio i dopredsjednik Zoran Gobac, u stvarnosti pravi gazda hrvatskog rukometa,te pozvao na donošenje novog Zakona o sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čak 75 posto prihoda HRS-a su vlastiti prihodi, a HOO nam nije niti 20 posto u financijama. Želim da i drugi sportski savezi pokažu koliko se sami financiraju, a koliko ih financira država. Moramo se svi povezati, i istok i zapad, i sjever i jug, i napraviti još jedan iskorak naspram drugih sportova. Potreban nam je novi Zakon o sportu. Već 12 godina nemamo kategorizaciju sportova i sportaša. Rezultat je taj koji bi trebao biti glavni za dobivanja novaca", rekao je Gobac.

Novi predsjednik HRS-a je nakon toga predložio da se uputi pismo mjerodavnim institucijama vezano uz probleme koje je iznio Gobac, a prijedlog je jednoglasno prihvaćen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo