PRIZNAJEMO, OVO JE SJAJNA VIJEST: / Toliko su puta zagorčali život Kaubojima, ali neće ih biti na Euru u Hrvatskoj

Image

Sjajni francuski rukometaši, vratar Thierry Omeyer i lijevi vanjski Daniel Narcisse, opraštaju se od nacionalnog dresa, pišu francuski mediji.

20.3.2017.
14:03
VOYO logo

Na SP-u u Francuskoj, na kojemu je domaćin osvojio naslov, ova dvojica rukometnih velikana odigrali su posljednje minute na velikom natjecanju za "tricolore" i neće ih biti u sastavu koji će izbornik Didier Dinart povesti na Europsko prvenstvo koje se u siječnju sljedeće godine igra u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je, ruku na srce, dobra vijest za hrvatski rukomet. Kauboji su često gubili od rukometne velesile Francuske. Omeyer koji je skupio 356 nastupa za reprezentaciju, na vratima je često zaustavljao šuteve i rušio ambicije hrvatskih rukometaša, dok je na drugoj strani terena Narcisse "bombama" s lijeve strane uništavao naše vratare. U 309 utakmica zabio je 912 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema što nisu osvojili, po nekoliko puta

S Omeyerom i Narcisseom u sastavu, Francuska je četiri puta bila svjetski prvak (2001., 2009., 2015. i 2017.), tri puta europski (2006., 2010., 2014.) te dva puta olimpijski pobjednik (2008. i 2012.). K tome, Omeyer ima i naslov svjetskog prvaka 2011., kad Narcissea nije bilo u sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom dvojicom u sastavu, Francuska je izgubila tek jedan finale, prošle godine na Olimpijskim igrama u Riju, kad je bolja bila Danska.

Omeyer je u studenom prošle godine proslavio 40. rođendan, Narcisse je u prosincu naputio 37 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo