STARI MAJSTOR / Pridružit će se hrvatskoj koloniji: Ponajbolji španjolski rukometaš svih vremena se ekspresno vratio iz mirovine

Image
Foto: Profimedia.hr
31.8.2022.
21:31
Profimedia.hr
VOYO logo

Legendarni Španjolac Daniel Sarmiento prije nekoliko mjeseci je u 39. godini života obavio kraj karijere, no već se danas predomislio i na neko vrijeme prekinuo umirovljeničke dane. Prihvatio je Sarmiento ponudu Wisle iz Plocka te je s poljskim doprvakom potpisao ugovor na četiri mjeseca, odnosno do 29. prosinca.
Poljaci su angažirali sjajnog Španjolca, jer ih je pred početak sezone pogodila neugodna serija ozljeda srednjih vanjskih te su se van stroja našli Mađar Gergo Fazekas i Španjolac Niko Mindegia.

"Jako mi je drago što sam postao igrač Wisle. Došao sam raditi jako i učiniti sve da pomognem klubu. Vjerujem da ćemo slaviti mnogo pobjeda zajedno! Vamos Plock", kazao je iskusni Sarmiento.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduševljenje nije krio ni sportski direktor poljskog kluba Adam Wisniewski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljni smo što smo uspjeli dovesti iskusnog i trofejnog igrača poput Daniela. On iza sebe ima mnoštvo fantastičnih uspjeha – od svjetske i europskih titula sa španjolskom reprezentacijom do niza španjolskih i europskih naslova s Barcelonom. Siguran sam da će biti od velike pomoći dok se naši ozlijeđeni igrači ne oporave", konstatirao je Wisniewski.

Daniel Sarmiento je nastupao za Galdar, Alemriju, Ademar Leon, a na vrhuncu karijere je proveo čak sedam godina u Barceloni. Po odlasku iz Barce, nastupao je u Saint Raphaelu. Osvajao je Europsko prvenstvo sa Španjolskom dva puta (2018. i 2020.), a s reprezentacijom je bio i svjetski prvak (2013.). Njegovi uspjesi na klupskoj sceni također ne zaostaju. S Barcelonom je bio višestruki prvak Španjolske, a 2011. i 2015. je osvajao Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Wisli će mu suigrači biti Lovro Mihić, Leon Šušnja, Tin Lučin i Kristian Pilipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo