LIGA PRVAKA / PPD Zagreb traži iznimno bitne bodove u Portugalu: 'Moramo biti trkački moćni

Image
Foto: Pixsell.hr

U prvom su ovosezonskom susretu hrvatski rukometni prvaci nadigrali one portugalske rezultatom 29:23, a sada na gostovanju traže važne bodove za nokaut fazu

14.2.2023.
16:48
Pixsell.hr
VOYO logo

Rukometaši PPD Zagreba u četvrtak u 20.45 gostuju u Portugalu kod porta u sklopu 12. kola Machineseeker EHF Lige prvaka.

Porto je momčadi protiv koje su zagrebaši slavili na domaćem terenu u prvom dijelu sezone i sigurno je kako će Plinari na krilima nekoliko pobjeda i dobrog izdanja protiv Paris Saint-Germaina tražiti novi dobar rezultat protiv momčadi koja se trenutno nalazi na dnu grupe A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitka za nokaut fazu

Zagrebaši polako ulaze u formu u kojoj su bili prije zimske pauze i reprezentativne stanke – iza njih je dobro izdanje na turniru u Labinu, uvjerljiva pobjeda protiv Dubrave u prvom kolu Lige za prvaka, kao i dobro izdanje protiv PSG-a te će utakmica protiv Porta zasigurno poslužiti za daljnje 'brušenje' forme.

Utakmicu protiv Porta su najavili trener Slavko Goluža i igrač Zvonimir Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Očekuje nas bitno drugačija utakmica od one u Zagrebu. Porto je sad u jednoj jako dobroj uzlaznoj putanji. Posljednjih nekoliko utakmica sa svakim su bili u egalu, ako bi gubili to bi bilo minimalno, a uvjerljiva pobjeda nad Bukureštom im je dala dodatni vjetar u leđa. Nama je teško pao poraz od Pariza, ali činjenica je da nam okolnosti nisu išle na ruku. Puno je igrača bilo u reprezentacijama i nismo uhvatili pravi ritam, promašili smo neke zicere i na koncu zasluženo izgubili. Vjerujem da smo izvukli neke pouke iz tog poraza i da ćemo u Portu odigrati jednu kvalitetnu i borbenu utakmicu. Moramo trkački biti moćni, a pritom i disciplinirani u napadu. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica, ali ako budemo na nivou vjerujem da ćemo se u Zagreb vratiti veseli', kazao je dva dana uoči susreta trener Slavko Goluža.

'Vidimo svoju šansu'

Podsjetimo, u prvom su ovosezonskom susretu hrvatski rukometni prvaci nadigrali one portugalske rezultatom 29:23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Porto je prva momčad s kojom smo ove sezone uzeli bodove tako da se nadamo to ponoviti i u Portugalu. Ipak, treba reći da su se oni također dosta digli u odnosu na tu prvu utakmicu i sigurno da nam neće biti lako u Dragao Areni. U prošlom su kolu deklasirali Dinamo iz Bukurešta i to nam je jasan pokazatelj o kako se kvalitetnom protivniku ovdje radi. Krasi ih dosta čvrsta obrana u kojoj se dva pivota nalaze u sredini i tu je jako teško proći i napasti gol. Što se napada tiče tu su skloni uzimati rizik u igri 7 na 6, baš kao i njihova reprezentacija, tako da je na nama da odgovorimo na takav tip napada. Unatoč svemu navedenom mi vidimo svoju šansu. Maksimalno smo motivirani i dat ćemo sve od sebe da uzmemo dva boda koja bi nam gotovo sigurno osigurala plasman u osminu finala', poručio je Zvonimir Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo