JE LI OVO MOGUĆE? / Senzacija u režiji PPD Zagreba: Dovode jednog od najboljih na svijetu i stvaraju momčad za europski vrh

Image
Foto: EHF/Euro2016

Zagreb je pripremio još jednu pravu bombu za prijelazni rok uoči početka sljedeće sezone.

11.7.2022.
20:53
EHF/Euro2016
VOYO logo

PPD Zagreb pripremio je još jednu pravu bombu za prijelazni rok uoči početka sljedeće sezone. Nakon Vuka Borozana u Zagreb bi moglo sletjeti još jedno veliko, ponajveće ime europske rukometne scene.

Kako prenose Sportske novosti, samo nekoliko detalja dijeli Timura Dibirova od potpisa za PPD Zagreb. Rus je za SN potvrdio kako su završni pregovori u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Održan ždrijeb /

PPD Zagreb saznao protivnike u Ligi prvaka: Čeka ih teška, ali prolazna grupa

Image
Održan ždrijeb /

PPD Zagreb saznao protivnike u Ligi prvaka: Čeka ih teška, ali prolazna grupa

Timur Dibirov jedno je od najboljih lijevih krila u proteklih desetak godina. Njegova igra je specifična, igra za publiku, spektakularan je strijelac. U Ligi prvaka zabio je preko tisuću golova. Ispred njega su Kiro Lazarov, Nikola Karabatić, Mikkel Hansen i Momir Ilić.

Temelj europskog prvaka Vardara

Dibor je iz Tatarstana, rodio se u malom Petrozavodsku i kao veliki talent uz jako poznatog oca u poslovnim krugovima otišao je u Moskvu u Čehovske medvjede Vladimiru Maksimovu. A veliki Maksimov od sitnog malog Tatarina stvorio je svjetsku rukometnu zvijezdu. Godina je Dibirov nosio dres Čehovskih medvjeda, startao u njima u sezoni 2004/05 u Ligi prvaka, kada se samo pojavio. Kroz godine je izrastao u ponajbolje krilo Europe, s Čehovskim medvjedima bio stalni prvak Rusije, a u sezoni 2009/10 i sudionik Final foura Lige prvaka na kojem je njegova momčad završila posljednja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri sezone nakon toga odlučio je prihvatiti poziv Sergeja Samsonjenka i otići u skopski Vardar. Bila je to sjajna obostrana odluka. Dibirov je igrač temelj na kojem je nastala velika priča o Vardaru ovjenčana sa dva naslova prvaka Europe. Devet godina u nizu zabijao je 70-tak golova u Ligi prvaka što nije nimalo jednostavna stvar. Bio je nezamjenjiv, jedan od rijetkih koji u Vardaru nije imao pravu zamjenu. U sezoni drugog europskog naslova došao je do 78 rekordnih golova u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo