LIGA PRVAKA / PPD Zagreb ostvario prvu pobjedu u novoj sezoni, u Areni je zamrznuo Porto na -6

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Zagrebaši ostvarili prvu pobjedu u Ligi prvaka

28.9.2022.
20:50
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Rukometaši PPD Zagreba ostvarili su prvu pobjedu u novoj sezoni Lige prvaka svladavši u zagrebačkoj Areni gostujući Porto sa 29-23 (16-15) u utakmici 3. kola skupine A. 

Dibirov zabio 10 golova

Najbolji pojedinci hrvatskog prvaka u ovom dvoboju bili su Rus Timur Dibirov sa 10 pogodaka, Slovenac Aleks Kavčič sa šest i Luka Lovre Klarica sa pet, dok je odlični vratar Dino Slavić sakupio 14 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju jedine dvije momčadi koje su u prva dva kola doživjele dva poraza, "zagrebaši" su pokazali da su kvalitetnija momčad od Porta, iako konačan rezultat ne oslikava koliko se hrvatski prvak morao namučiti za pobjedu. PPD Zagreb je relativno brzo, već u 9. minuti, došao do prve osjetnije prednosti od tri pogotka (6-3).

Image
ŠTETA /

PPD Zagreb novu sezonu Lige prvaka otvorio porazom od kvalitetnih Danaca

Image
ŠTETA /

PPD Zagreb novu sezonu Lige prvaka otvorio porazom od kvalitetnih Danaca

Gosti su u 17. minuti došli na gol zaostatka (9-8), da bi Luka Lovre Klarica u 24. minuti prvi put domaće doveo do četiri pogotka prednosti (14-10). Prvenstveno zahvaljujući tehničkim pogreškama i izgubljenim loptama momčad Ivice Obrvana je propustila na odmor otići s većom razlikom, a Salina je u zadnjoj sekundi pogodio za 16-15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti niti jednom nisu vodili

Gosti su na početku drugog poluvremena dvaput izjednačili (16-16, 18-18), ali nijednom nisu uspjeli doći do prednosti. U 48. minuti "zagrebaši" su još uvijek imali samo jedan pogodak viška (22-21), da bi u sljedeće četiri minute uz dva gola Dibirova i jedan Klarice, čak i uz promašeni sedmerac Čupića, Obrvanova momčad prelomila utakmicu.

Zahvaljujući raspoloženom vrataru Dinu Slaviću gosti su u zadnjih 13 minuta uspjeli postići samo dva pogotka, a primili su ih sedam za konačnih 29-23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PPD Zagreb privremeno na 6. mjestu

PPD Zagreb je pobjedom i s prva dva boda privremeno zasjeo na šesto mjesto u A skupini, preskočivši bukureštanski Dinamo (1) i Porto (0). Vodeći Telekom Veszprem ima šest bodova, Magdeburg četiri, danski GOG tri, a po dva još imaju Wisla i PSG, ali iz dvije utakmice.

Novi ispit u Ligi prvaka PPD Zagreb će imati 6. listopada (20.45 sati), na gostovanju kod PSG-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo