Finale Kupa Hrvatske / PPD Zagreb novi je stari osvajač hrvatskog kupa: Našičani slomljeni u drugom poluvremenu nakon velike borbe

Image
Foto: Pixsell & RTL.hr

Uživo PPD Zagreb – Nexe: Derbi ovog puta opravdava svoja očekivanja, čeka nas neizvjesno drugo poluvrijeme

15.5.2022.
13:43
Pixsell & RTL.hr
VOYO logo

UŽIVO

PPD ZAGREB-NEXE 30:27

60' KRAAAAAAJ! PPD Zagreb je nakon sjajne utakmice i velike borbe uspio slomiti Nexe. Utakmica je završila 30:27. U prvom poluvremenu smo gledali sjajan i atraktivan rukomet. Nexe je imalo prednost tijekom cijelog poluvremena, a na odmor smo išli s rezultatom 16:16. U drugom poluvremenu PPD Zagreb je bolje odigrao obrambeni dio utakmice i ponovno namučio Našičane. Zagrebaši su sjajno priveli utakmicu kraju i ponovno postali pobjednici kupa.

57' Tomić se sjajno izborio za poziciju i zabio za 29:27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' PPD Zagreb ima prednost od tri gola razlike. Nexe ponovno ima problema u napadu.

37' Luka Moslavac zaradio je direktan crveni karton nakon jednog obrambenog starta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' Počelo je drugo poluvrijeme u Poreču. Nexe je ponovno bolje otvorilo poluvrijeme i ima prednost od 18:17

30' Sjajnu utakmicu gledamo u Poreču. Ponovno je utakmica puna tenzija, čak nekoliko su se puta igrači Nexea i PPD Zagreba sukobili na terenu. Utakmica se uglavnom igrala gol za gol, a večinu utakmice je Nexe bilo u prednosti. Jaganjac je sjajno zabio gol u posljednjim sekundama utakmice, no gol ipak nije priznat. Čeka nas uzbudljivih pola sata u drugom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' Sjajna akcija Klarice i Vistoropa. Cepelinom je akciju završio Filip Vistorop i doveo Zagreb u novo vodstvo. Rezultat je 14:13 za PPD Zagreb

20' Sjajno sada zabija Zvonimir Srna nakon nekoliko napada bez gola. PPD Zagreb smanjuje na jedan razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' Klarica je zabio sjajna dva gola i dove PPD Zagreb u prvo vodstvo na utakmici, no Nexe odmah uzvraća istom mjerom i vraća vodstvo na svoju stranu. Rezultat je 6:7 za Nexe.

5' PPD Zagreb ima četiri igrača na terenu no Nexe nije uspio iskoristiti ovaj napad

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2' Pribetić je napravio prekršaj na Obranoviću i dobio isključenje. Ćupić je realizirao sedmerac.

2' Marin Jelinić zabija prvi gol na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Počelo je finale kupa između Nexea i PPD Zagreba. Nexe ima prvi napad.

Rukometaši Nexea iz Našica i PPD Zagreba opravdali su uloge favorita u polufinalnim susretima završnog Final Four turnira koji se održava u Poreču te će igrati u nedjeljnom finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to treći ovosezonski dvoboj PPD Zagreba i našičkog Nexea, a obje su momčadi upisale po jednu pobjedu do sada. Nexe je bio bolji u Našicama 30:29, a Zagreb im je uzvratio u svojoj dvorani prije osam dana pobijedivši 25:16.

Image
Frcaju iskre... /

Nexe povukao konkretan potez: Odlučili zaobići HRS i direktno kontaktirati EHF zbog izostanka prijenosa derbija

Image
Frcaju iskre... /

Nexe povukao konkretan potez: Odlučili zaobići HRS i direktno kontaktirati EHF zbog izostanka prijenosa derbija

Posljednji dvoboj je iza sebe ostavio dosta repova, jer zainteresirana javnost utakmicu nije mogla gledati na malim ekranima, ali ni na internetu što nije najbolje leglo čelnicima Nexea te su se nakon utakmice javno žalili na suđenje, a uputili su i prigovor EHF-u.
Ovaj dvoboj će suditi jedan od najboljih sudačkih parova svijeta Boris Milošević i Matija Gubica te se svi nadaju da se nakon susreta neće govoriti o suđenju već o dobrom rukometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peti puta u finalu

Rivalstvo Nexea i PPD Zagreba se više ne može smatrati novinom, jer je ovo već peti puta da se susreću u finalu od 2015. godine. Zagreb je u sva četiri dosadašnja finalna ogleda bio uspješniji, a Nexe je bio najbliži trofeju 2017. godine kada je u Umagu poražen nakon izvođenja sedmeraca.

Inače, PPD Zagreb je u dosadašnjih 28 izdanja Kupa, osvajao naslov čak 26 puta. Dva trofeja iz ovog natjecanja ima Metković. Nexe još uvijek nema trofej u svojim vitrinama, a čak su četiri puta gubili u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će se ovaj okršaj rasplesti pratite u tekstualnom prijenosu na RTL.hr od 18 sati.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo