BIVŠI IZBORNIK DETEKTIRAO RAZLOGE PORAZA: / Izvukao brojke i objasnio što se dogodilo: 'I ona nije bila na onom ekstra nivou...'

Image
Foto: Profimedia

Utakmica za treće mjesto na rasporedu je u nedjelju od 15.30 sati

18.12.2020.
21:31
Profimedia
VOYO logo

Hrvatske rukometašice ipak nisu uspjele prirediti još jednu senzaciju na Europskom prvenstvu. U polufinalu ih je zaustavila moćna Francuska.

Bila je to potpuno jednosmjerna utakmica u kojoj su Francuskinje vrlo rano stekle veliku prednost, nakon što je Hrvatska krenula u grču i u prvom poluvremenu zabila samo pet pogodaka. Na kraju uvjerljiva pobjeda Francuske 30:19. Francuskinje je predvodila Alexandra Lacrabere s četiri pogotka, kod Hrvatske bolje od ostalih danas - Katarina Ježić, Dora Krsnik i Valentina Blažević sa po tri. Hrvatskoj u nedjelju ostaje borba za broncu, a suparnik će biti poraženi iz drugog polufinala u kojem se večeras sastaju Danska i Norveška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[FOTO] KREATOR ŽENSKE RUKOMETNE BAJKE OTKRIO ZAŠTO SU IZGUBILI OD FRANCUSKINJA: /

'Sada cure moramo uvjeriti da one znaju igrati'

Image
[FOTO] KREATOR ŽENSKE RUKOMETNE BAJKE OTKRIO ZAŠTO SU IZGUBILI OD FRANCUSKINJA: /

'Sada cure moramo uvjeriti da one znaju igrati'

Bez obzira na to kako završi utakmica za treće mjesto, ulaskom među 4 najbolje ekipe, hrvatske rukometašice već su napravile jedno od najvećih iznenađenja u povijesti Europskih prvenstava. Najveći uspjeh hrvatskog ženskog rukometa dosad je bio plasman na Olimpijske igre u Londonu prije osam godina. U studiju RTL-a se zato pridružio tadašnji izbornik VladimirCanjuga.

"Ne treba žaliti. Utakmicu s Francuskom treba što prije zaboraviti kako bi nedjelju dočekali čistih glava", glasi njegova poruka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je presudilo? U desetoj minuti bilo je 5:3, imali smo na neki način pod kontrolom utakmicu, ali onda smo imali tri promašaja s desnog krila gdje smo stvorili višak, tri, četiri lopte su nam presjekle i zabile lagano. U prvom poluvremenu smo samo 26% udaraca u okvir gola. Bili smo u grču što se tiče napada. Francuskinje su teško probijale našu obranu. Tea Pijević nije bila na onom ekstra nivou od 17-18 obrana i rezultat je takav kakav je" rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su hrvatske rukometašice dobro ušle u utakmicu i dobro se držale prvih sedam minuta, nakon toga ulaze u dugačko krizno razdoblje. U 11. minuti Francuska ide na dva razlike i ta prednost se samo povećavala do kraja poluvemena. Hrvatske rukometašice su ostatak poluvremna odigrale u grču i završile ga s deset golova zaostatka.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu Hrvatska je puno bolja, no veliku razliku nisu mogle nadoknaditi.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo