Potvrda uskoro / Postignut usmeni dogovor: Červar blizu povratka na klupu Zagrebaša

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

'Nakon kvalifikacija za SP ćemo sjesti i sve staviti na papir. Červar će biti trener u idućoj sezoni, vjerujem u to', otkrio je glavni menadžer PPD Zagreba Božidar Jović

1.6.2018.
17:52
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Uoči zadnje utakmice sezone, u domaćem prvenstvu protiv Nexea, iz PPD Zagreba potvrdili su da postoji usmeni dogovor sa sadašnjim izbornikom hrvatske reprezentacije Linom Červarom o preuzimanju klube Zagrebaša za iduću sezonu.

"Nakon kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ćemo sjesti i sve staviti na papir. Červar će biti trener u idućoj sezoni, vjerujem u to", rekao je glavni menadžer kluba Božidar Jović na konferenciji za medije, najavivši time da Zlatko Saračević odlazi s klube nakon što je na istu zasjeo usred sezone uslijed loših rezultata Kasima Kamenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica protiv Nexea je posljednja u igračkoj karijeri za iskusni Zagrebov tercet: Igor Vori te Josip i Tonči Valčić.

Vori je već imenovan direktorom reprezentacije, dok braća Valčić ostaju u klubu. Mlađi Josip preuzima funkciju sportskog direktora, dok će Tonči vjerojatno biti u budućem stručnom stožeru trenera Line Červara. Za njega je također spremno mjesto trenera neke od mlađih selekcija, gdje će posebno raditi na obrambenim sposobnostima mladih igrača, istaknuo je Jović, jer je riječ o jednom od najboljih obrambenihi igrača u povijesti hrvatskog rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz igračkog kadra odlaze još Dobrivoje Marković, David Miklavčič (Gorenje) te Domagoj Palović (Melsungen). Otvoreno je pitanje dolaska mladog lijevog vanjskog Halila Jaganjca, o čemu se zasad službeno nije očitovao njegov klub Metalurg iz Skoplja, no dobra volja za dolazak u Zagreb postoji s njegove strane.

Cjelokupnom sezonu uprava kluba je zadovoljna. Bila je turbulentna, kazao je Jović, ali svi zacrtani ciljevi su ispunjeni. "Momčad se pomlađuje. Vidjeli smo u Kölnu na Final Fouru Lige prvaka da homogenost pobjeđuje zvijezde. Svi u rukometnoj javnosti su šokirani što PSG ili Vardar nisu osvojili Ligu prvaka, već Montpellier", kazao je Jović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava je podvukla da postoji ambicija glede europskog projekta Zagreba. Ostaje za vidjeti kolike su mogućnosti istog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo