USKOČIO UMJESTO ŠUNJIĆA / Alilović se pojavio na treningu Kauboja prvi put nakon četiri godine i pojasnio zašto je prihvatio izbornikov poziv

Image

Sve utakmice Hrvatske pratite na RTL televiziji

19.1.2022.
13:38
VOYO logo

Nakon što je izborila plasman u drugi krug Europskog rukometnog prvenstva, hrvatsku reprezentaciju na otvaranju natjecanja u skupini I u četvrtak u Budimpešti u 15.30 očekuje ogled protiv Crne Gore. Bit će to četvrti ispit na ovom prvenstvu za odabranike izbornika Hrvoja Horvata nakon pobjeda protiv Srbije i Ukrajine, te poraza od Francuske.

Image
SVE JE SPREMNO ZA DRUGI KRUG /

Hrvatska saznala svoje protivnike u drugom krugu, evo i točnog rasporeda: Kauboje čeka težak posao u Budimpešti!

Image
SVE JE SPREMNO ZA DRUGI KRUG /

Hrvatska saznala svoje protivnike u drugom krugu, evo i točnog rasporeda: Kauboje čeka težak posao u Budimpešti!

"Crna Gora je odigrala dobar turnir. Isto imaju određenih problema, međutim uspjeli su se skupiti. To je ekipa s velikim srcem, ekipa koja igra jako agresivno, čvrsto i strpljivo u napadu. Trebat će jako puno koncentracije i strpljenja da se jedna takva ekipa pobijedi i da se upišu bodovi," kazao je izbornik Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatno ne postoji reprezentacija koja je imala više problema u pripremnom razdoblju od Crne Gore. Čak i više od Hrvatske. Gotovo da nije bilo igrača i člana stručnog stožera koji nije bio zahvaćen COVIDOM 19. Horvat je naglasio kako ne razmišlja o problemima sa sastavom koji muče našu reprezentaciju cijeli turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još se skupljamo, neki su dolazili tijekom noći. Neki će nažalost preskočiti idući trening, s njima ćemo pokušati kasnije organizirati neki mini trening i pokušati napraviti što se može u ovim uvjetima," zaključio je izbornik.

Povratak Alilovića

Nakon četiri godine pauze u reprezentaciju se vratio Mirko Alilović, koji je poziv dobio nakon što je Mati Šunjiću test pokazao da je pozitivan na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu sam nakon četiri godine, vratio sam se na poziv izbornika. Situacija je takva kakva je. Ovo prvenstvo je definitivno ludilo. Nas taj virus proganja od priprema, od prvoga dana. Ali i druge reprezentacije imaju takve probleme. U kratkom roku je teško išta iskemijati. Ja sam ovdje praktički domaći, susjed. Rekao sam izborniku da ću doći, pomoći koliko mogu. To je moja odgovornost i obaveza još jednom obući ovaj sveti dres", rekao je Alilović pa se osvrnuo na dosadašnje utakmice Hrvatske.

"U prvoj utakmici smo bili malo ukočeni, imali smo previše respekta prema Francuzima, a protiv Ukrajine smo se potpuno opustili, izdominirali smo. Pobjedom sutra, ekipa bi još više rasla, rasle bi i ambicije", rekao je pa je nekoliko riječi posvetio prvom suparniku u drugoj fazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Crna Gora je jako dobra ekipa, njihovi igrači igraju u jako dobrim klubovima u Europi, to je skup jako dobrih individualaca. Puni su samopouzdanja, dobili su Slovence. Trebamo biti oprezni, ali mi smo Hrvatska i oni se nas trebaju bojati", poručio je.

[PROMO] Zavrti kolo besplatnih vrtnji na Arena casinu i preuzmi svoj poklon!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo