POGLEDAJTE KAKO SU HRVATSKE RUKOMETAŠICE DOŠLE DO ČUDESNE POBJEDE: / 'Ove su cure lude, strašno je to što su napravile'

Image
Foto: Screenshot

Po tri reprezentacije iz svake od četiri skupine idu u drugi krug natjecanja

6.12.2020.
21:11
Screenshot
VOYO logo

Hrvatske rukometašice upisale su i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu u Danskoj, svladavši u nedjelju u Koldingu u skupini C reprezentaciju Nizozemske s 27-25 (13-14), te su tako osigurale prolazak u drugi krug natjecanja.

Image
NOVA SENZACIJA HRVATSKE NA EUROPSKOM PRVENSTVU: /

Naše rukometašice srušile svjetske prvakinje

Image
NOVA SENZACIJA HRVATSKE NA EUROPSKOM PRVENSTVU: /

Naše rukometašice srušile svjetske prvakinje

"Ove su cure lude, to je strašna mentalna snaga nositi se ovako sa svjetskim prvakinjama, kada su nas proglasili autsajderima", poručio je poslije utakmice hrvatski izbornik Nenad Šoštarić, javljaju Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Usprkos našoj pobjedi nad Mađarskom, svi misle da smo mala reprezentacija. Mi to definitvno nismo, mi rastemo iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu. Imamo par igračica koje igraju u velikim europskim klubovima i one koje se razvijaju u domaćim klubovima. Mislim da je pred nama lijepa budućnost, samo trebamo biti mirni i uporni i raditi u okvirima u kojima ne precjenjujemo i ne podcjenjujemo nikoga", dodao je.

Kod Hrvatske najefikasnija je bila LarissaKalaus s devet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećaj je neopisiv. Ova pobjeda je iznimno bitna, ne samo za mene, nego za sve nas. Nakon što smo pobijedile Mađarsku, nakon što smo donijele tu senzaciju, počeli su nas pratiti mediji, počeli su se javljati ljudi, i zato je ova pobjeda još bitnija. Sve više počinjemo vjerovati da mi to možemo, možemo i želimo više", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sretna i ponosna, ne znam što bih rekla. Sve smo dale maksimum, ipak su to svjetske prvakinje. Danas smo dokazale da sve igramo jedna za drugu, da igramo timski. Osigurale smo prolaz dalje, drago mi je da su se svi malo dignuli, jer kad smo otišle na Prvenstvo, praktički se nije ni znalo. Malo ćemo proslaviti večeras, a onda se okrećemo Srbiji, i želimo prenijeti četiri boda dalje", dodala je Tija Pijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane nizozemski izbornik Emmanuel Mayonnade nije imao razloga za sreću.

"Za nas je ovo katastrofa. Izgubljene lopte, 23 promašaja, 6 lopti preko gola u zadnjih 15 minuta. Ne znam što reći, osim da to nismo očekivali", rekao je Mayonnade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo