1. HRL za žene / Podravka u napetoj završnici pobijedila Lokomotivu i potpuno zakomplicirala borbu za naslov

Image
Foto: Pixsell/Slavko Midzor

Nakon ovog dvoboja Podravka i Lokomotiva su poravnate na vrhu prvenstvene ljestvice s po 30 bodova

13.3.2022.
12:20
Pixsell/Slavko Midzor
VOYO logo

Rukometašice Podravka Vegete su odigrale utakmicu 17. kola 1.HRL za žene na gostujućem terenu protiv Lokomotive, a u susretu prožetom neizvjesnošću Koprivničanke su slavile rezultatom 19:20. Rezultat pokazuje da su obrane na obje strane bile sjajne. Imala je Lokomotiva u dva navrata i +4, ali to im naposljetku nije bilo dovoljno te se Podravka pobjedom u ovom derbiju izjednačila s Lokomotivom na vrhu ljestvice.

Utakmica je poput svakog pravog derbija bila izuzetno čvrsta, a prve su do malo osjetnije prednosti došle Zagrepčanke u osmoj minuti kad se odvajaju na 4:2, a par minuta kasnije Lokomotiva ima i tri gola prednosti. Podravka je pokušavala stisnuti no sredinom prvog dijela im to nije išlo od ruke te su Lokosice u 20. minuti susreta imale velikih plus četiri. Do poluvremena je prednost zagrebačke ekipe smanjena te se na odmor ide s rezultatom 11:9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preokret u drugom dijelu za potpuno izjednačenje na vrhu tablice

Image
Ekskluzivno /

Nova zvijezda Nexea Ivan Sršen za RTL.hr: 'Ovo je druga priča, drugi projekt i krećem od nule'

Image
Ekskluzivno /

Nova zvijezda Nexea Ivan Sršen za RTL.hr: 'Ovo je druga priča, drugi projekt i krećem od nule'

Drugi dio je donio drugačiji odnos snaga te se sredinom nastavka Koprivničanke posve priključuju i golom Dijane Mugoše izjednačavaju na 14:14. Narednih desetak minuta se igralo gol za gol te u posljednjih pet minuta ekipe ulaze s rezultatom 19:18 za Lokomotivu no ekipa iz Koprivnice u samoj završnici pokazuje više hrabrosti i koncentracije. Prvo je Tina Barišić poravnala rezultat, a minutu prije kraja Sara Šenvald preuzima odgovornost izvođenja sedmerca. Šenvald je bila sigurna te je Podravki donijela vrijednu pobjedu u borbi za naslov hrvatskih prvakinja.

Kod Lokomotive najefikasnije su bile Šimara s pet pogodaka te Petika i Japundža s tri, a Podravku su do pobjede predvodile Barišić s pet te Franušić, Turk i Stelmakh s po tri pogotka. Nakon ovog dvoboja Podravka i Lokomotiva su poravnate na vrhu prvenstvene ljestvice s po 30 bodova, no s obzirom na to da su Lokosice prvi međusobni dvoboj pobijedile s osam razlike i dalje su u prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostalim susretima odigranima jučer Bjelovar je pobjedio Zelinu s 42:26, Sesvete Trešnjevku 35:27, a Split je bio jači od Dalmatinke iz Ploča s 26:20. Još je Osijek pobijedio Koku Varaždin 30:23, a u tijesnom ogledu u Trogiru gošće iz Umaga su odnijele cijeli plijen rezultatom 24:25. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo