Legendarni Pero Metličić konačno progovorio!

Nakon fenomenalne pobjede hrvatskih rukometaša nad Francuzima, javili su se Lino Červar i Pero Metličić, koji su sasuli hvalospjeve na račun Slavka Goluže i društva.

24.1.2013.
14:26
VOYO logo

Nekadašnji vođe hrvatskih rukometaša oduševljeni su nastupom Kauboja protiv Francuza u četvrtfinalu SP-a.

"Čestitke Slavku. Čestitke svim dečkima! Velike, velike čestitke. Ovo je bila sjajna slika, odlična utakmica. Sve me čak malo podsjeća na Portugal 2003., ali i na Njemačku, na ono Svjetsko prvenstvo 2009. Kada također nismo ništa kalkulirali, nego igrali jedino onako kako znamo. Snažno do kraja i na pobjedu. Tako su i sada igrali dečki, pošteno, a poštenje se uvijek isplati. Ovo je bila velika pobjeda u sjajno odigranoj utakmici. Idemo dalje", izjavio je Červar za Sportske novosti, a Pero Metličić dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zasluženo smo ih dobili, mislim da smo igrali kvalitetniju obranu, pametan napad, Francuzi su srljali, njihova imena nisu im bila dovoljna. Za našu mladost i s puno načetih igrača ovo je silan uspjeh, koji cijela Hrvatska treba slaviti. Polufinale je odličan doseg, a kad se zna kakvo je opterećenje nosila ova utakmica, onda je veliko kao i bilo koja medalja. Francuzima smo u ovoj utakmici naplatili puno dugova. Oni su obrambeno lošiji, Dinart već dugo nije na prijašnjoj razini, nisu brzi i moćni kao nekad. Međutim, ne treba brinuti o njima, mi smo ti o kojima svijet ponovo priča kao o momčadi koja igra, vjerujem, najljepše od svih", kazao je Metličić i pogledao prema polufinalu i Dancima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledao sam Dance, oni su uz nas najbolji na turniru, finale prije finala. Ja sam optimist!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliku pobjedu komentirao je i dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac.

"Nema posebnog komentara. Mi samo znamo. Znamo i vjerujemo u snagu ove momčadi i to je sve. Međutim, isto tako sada valja ostati trezven, otputovati u Barcelonu i završiti posao. Ono što sada treba svakako je odmoriti momčad. Iako, tu imamo olakotnu okolnost. Drago Vuković nam je sasvim odmoran. On je ionako igrao samo 47 sekundi. Njemu baš igra protiv Danaca odgovara."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo