RIJEČ IZBORNIKA / Perkovac se obratio javnosti nakon poraza: 'Ovo je bila prva teška noć na turniru, četvorica imaju temperaturu'

Izbornik Goran Perkovac govorio je o porazu od Mađarske te se osvrnuo na sljedeći ispit na Euru, utakmicu s Islandom u ponedjeljak. 'Kad malo proanaliziramo odigrali smo izvanzemljski protiv Španjolske i jako dobro protiv Austrije, Rumunjske i Francuske. Ako hoćemo kritizirati, možemo, ali stao bih u zaštitu tih svojih igrača', rekao je Perkovac

21.1.2024.
11:20
VOYO logo

Mađarska je pobijedila Hrvatsku (29:25) u drugom kolu skupine I Europskog prvenstva i sada naši rukometaši imaju samo teoretske šanse za plasman u polufinale, a jutro nakon utakmice hrvatski izbornik Goran Perkovac održao je press konferenciju u kojoj se osvrnuo na poraz od Mađara te najabio sljedeći ispit na Euru, utakmicu protiv Islanda u ponedjeljak (15.30).

Image
MAĐARI U EUFORIJI /

Ne skrivaju sreću nakon rušenja Hrvatske: 'Znali smo da će nas mučiti, ova utakmica je bila važnija od bilo čega drugoga...'

Image
MAĐARI U EUFORIJI /

Ne skrivaju sreću nakon rušenja Hrvatske: 'Znali smo da će nas mučiti, ova utakmica je bila važnija od bilo čega drugoga...'

"Ovo je bila prva teška noć na turniru. Kad malo proanaliziramo odigrali smo izvanzemljski protiv Španjolske i jako dobro protiv Austrije, Rumunjske i Francuske. Ako hoćemo kritizirati, možemo, ali stao bih u zaštitu tih svojih igrača. Netko je stalno bolestan, a ne tražimo alibi", rekao je Perkovac i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su jako mladi igrači. i vjerojatno ćemo vidjeti još utakmica poput one protiv Španjolske, ali i ovakvih, a kada će sazrijeti, to je teško sada reći. Zdravstveno stanje je od priprema katastrofalno i sada imamo četiri igrača pod temperaturom, to su Karačić, Srna, Maraš i Mamić".

"Trebamo pobijediti Island i to sigurno neće biti lako. Rekao bih da će Island biti među prve tri momčadi da ste me pitali ranije", prokomentirao je i otkrio da neće zvati nove igrače te da je Domagoj Duvnjak "puno bolje" i da će još vidjeti hoće li igrati protiv Islanđana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je analizirao susret s Mađarima.

"Krenuli smo kao zombiji, nismo bili agresivni i tražili kontakt, nego smo skakali u blok, a oni su prolazili kroz sredinu. Od početka se vidjelo da je to ispuhani balon", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video s press konferencije nam je ustupio HRS.

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Hrvatske na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo