OTVORIO DUŠU: / Otkrivena velika istina o skandalu o kojem bruji čitava regija

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK
22.1.2016.
12:35
AFP, ATTILA KISBENEDEK
VOYO logo

se oprostio od reprezentacije putem objave na Facebooku, a po povratku iz Poljske otvorio je dušu u razgovoru za "vesti online" i otkrio svoju istinu. Reprezentacija Srbije na čelu sa izbornikom Dejanom Perićem osudila je njegov postupak. Po Đukanoviću se sasulo drvlje i kamenje, a on ističe:

Image
RASKOL U SRBIJI: /

Naciju šokirala odluka njihovog reprezentativca

Image
RASKOL U SRBIJI: /

Naciju šokirala odluka njihovog reprezentativca

"Želim istaknuti kako nisam izdajnik kako me mnogi tretiraju", počeo je svoju priču vratar francuskog Saint-Raphaëla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U meni je tinjalo nezadovoljstvo'

"Nije ispoštovano ono što je prije dolaska na pripreme dogovoreno između mene i izbornika Perića. U meni je tinjalo nezadovoljstvo. Vidio sam da nisam mogao pomoći reprezentaciji. Odlučio sam se povuči i mislim da sam pomogao tako suigračima. Odigrali su puno bolje protiv Makedonije, imali su dodatni motiv zbog moje odluke", ističe Perić i počinje priču o svom dogovoru sa izbornikom.

"Iz medija sam saznao da sam na širem popisu. Nitko me prije toga nije kontaktirao. Poslije objave popisa, izbornik Perić me je pozvao. Znao sam kakvi su odnosi u reprezentaciji. Bio sam na EP-u u Danskoj 2014. godine i nisam želio da se to ponovi. Moj jedini uvjet je bio da se zna tko se kako ponaša. Konkretno, u vezi sa suigračem Darkom Stanićem. Na spomenutom prvenstvu, Stanića se sve pitalo, kad trenira, kad će braniti, kada će izaći iz igre. Imao je nevjerojatnu slobodu, koju ja u profesionalnoj karijeri nisam doživio. Rekao sam to Periću, koji me uvjeravao da će sad biti sve drugačije. Rekao mi je da dođem, da će se sve promijeniti i da ću se i osobno uvjeriti u to".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Staniću je sve dopušteno

Đukanović je otkrio kako je Stanić na prvi trening došao bez opreme te da se nije pojavio na prijateljskoj utakmici s Mađarskom.

"Pitao sam kapetana Nikčevića gdje je Stanić, on je rekao:'nemam pojma'. Netko mi je kasnije rekao da je bio 'bolestan'".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski vratar otkrio je, prema njemu, i Stanićevo neprimjereno ponašanje na EP-u i njegovo rušenje discipline u reprezentaciji.

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

"Kada su jutarnji treninzi njega nema. Na prvoj utakmici na EP-u protiv Poljske, a kasnije i Francuske, nastavilo se sa praksom iz Danske. Stanić odlučuje kada će i koliko braniti, kada treba izaći sa parketa. Izbornik se opet nije ništa pitao, a Stanić je nastavio po starom. Igram u Francuskoj 15 godina i to mi se nikada nije dogadilo, da ja određujem kada ću i koliko braniti. To je posao trenera, u ovom slučaju izbornika. Na večernjim treninzima, uvijek kada stanem na gol, Stanić me brzo makne s njega. Marjanca i pusti, ali mene... Također, pred susret sa Francuskom, tijekom večere, njemu zvoni telefon i on priča za stolom. Ostali nisu koristili telefon za vrijeme večere. Sutradan, trening pred dvoboj sa Francuskom, njega opet nema", jasan je Đukanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku doživio pravi 'šamar'

Na sastanku sa suigračima i izbornikom doživio je veliki udarac, pravi "šamar".

"Pitali su me da li sam to objavio, rekao sam da jesam. Perić je onda uzeo riječ i rekao da sa pet, šest igrača ima dogovor u vezi sa Stanićem. Ostao sam zatečen, nisam znao o čemu se radi. Smatrao sam da kao njegov kolega, golman, trebam to znati. Pitao sam kapetana Ivana Nikčevića: 'Nikac, kakav je to dogovor'? On mi je drsko rekao: 'Tko si ti da ja tebi to kažem'!? Ja sam mu odgovorio: "Ja sam reprezentativac Srbije, Stanićev suigrač'! On mi je ponovio: "Tko si ti da ja tebi to kažem'!?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Verbalni okršaj sa Stanićem

Usljedio je verbalni okršaj i sa samim Stanićem...

"Stanić mi je rekao nešto u smislu: 'Ne mogu da vjerovati da si ovo napravio"! Pale su i teške riječi s obje strane, ali nije bilo fizičkog sukoba. Ostali igrači su šutjeli. Sve je to trajalo 15 minuta, možda i manje. Perić mi je kazao da nisam više dio reprezentacije. Ja sam izašao, a oni su nastavili s razgovorom. Sklonio sam se na stranu nisam želio da remetiti atmosferu u momčadi pred dvoboj sa Makedonijom. Izolirao sam se i na dan susreta sa Makedoncima vratio se u Srbiju"", zaključio je Đukanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo