VELIKI TALENT /

Otac je igrao za Hrvatsku, a sin će na Olimpijskim igrama nastupati protiv nje

Image
Foto: Profimedia

Rođen je i odrastao u Njemačkoj...

8.7.2024.
19:02
Profimedia
VOYO logo

Njemački izbornik Alfred Gislason otkrio je popis rukometaša za Olimpijske igre, a jedno ime izazvalo je posebno iznenađenje. Među 14 igrača koji će igrati u Parizu našao se mladi lijevi vanjski Marko Grgić (20).

Image
IMA TRI PIVOTA /

Sigurdsson šokirao popisom za OI: Samo po jedno krilo sa svake strane

Image
IMA TRI PIVOTA /

Sigurdsson šokirao popisom za OI: Samo po jedno krilo sa svake strane

Marko Grgić je sin Danijela Grgića (47), bivšeg rukometaša s 26 nastupa za Hrvatsku. Danijel je igrao kao pivot te je tijekom karijere nosio dresove klubova poput Zagreba, Stralsundera, Willstätt-Schutterwalda, Eisenacha, Medveščaka i Saarlouisa. Iako je bio na širem popisu za Europsko prvenstvo 2004., nije sudjelovao na velikim natjecanjima za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Grgić rođen je i odrastao u Njemačkoj te je za njihovu reprezentaciju debitirao u svibnju u prijateljskoj utakmici protiv Švedske. Iako se nije očekivalo da će biti dio olimpijskog tima, Gislason ga je odabrao nakon impresivne sezone u njemačkom prvoligašu Eisenachu, gdje je postigao točno 100 golova u Bundesligi.

Gislason je objasnio svoju odluku riječima: "Marko je u klubu igrao vrlo uvjerljivo, nijedan naš drugi lijevi vanjski nije pokazao više od njega." Grgić je izjavio da bi osvajanje medalje odmah nakon dolaska u reprezentaciju za njega bilo nevjerojatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je imao mogućnost igrati za Hrvatsku, Grgić je odlučio predstavljati Njemačku, zemlju u kojoj je rođen i čiji jezik mu je materinji. Ironično, jedna od prvih utakmica za Njemačku bit će mu upravo protiv Hrvatske, jer se te dvije reprezentacije nalaze u istoj skupini na Olimpijskim igrama, uz Švedsku, Španjolsku, Sloveniju i Japan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo