OSMINA FINALA ZAGREBAŠIMA SVE DALJE: / U ključnom dvoboju za prolazak skupine poraženi su od Wisle Plock

Image
Foto: PIXSELL

Kod Zagreba su najefikasniji bili Damir Bičanić s osam, te Igor Vori i Valentino Ravnić sa po četiri gola

10.2.2018.
18:12
PIXSELL
VOYO logo

U susretu 11. kola A skupine rukometne Lige prvaka PPD Zagreb je na gostovanju u Poljskoj izgubio od Wisle Plock 24-27 (10-13) ugrozivši plasman u drugi krug natjecanja.

Bio je to derbi začelja i jedna od ključnih utakmica za oba sastava u borbi za plasman u osminu finala. Uoči ovog kola Zagreb i Wisla su imali po četiri boda, dva boda manje od šeste pozicije, posljednje koja vodi u nastavak natjecanja. Nažalost, Zagreb je nakon osmog poraza ostao prikovan za dno ljestvice, dok se Wisla izjednačila sa IFK Kristianstadom na šestom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljacima je važno i što su ovom pobjedom, prvom u šest međusobnih susreta, bolji u međusobnom srazu sa Zagrebom jer je prvi susret u Zagrebu završio bez pobjednika.

Napetih prvih 20 minuta

Hrvatski prvak je držao rezultatski priključak u prvih 20 minuta, no završnica prvog dijela je pripala poljskom sastavu. Wisla je kod rezultata 8-8 u 20. minuti načinila seriju 4-0 i šest minuta kasnije bilo je 12-8, a na poluvremenu je Wisla imala prednost 13-10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wisla je u nastavak susreta ušla bolje i u prvih 10 minuta je držala četiri gola prednosti (18-14, 19-15, 20-16). No, hrvatski prvak se nije predavao i uspio se vratiti stigavši u 45. minuti na samo gol zaostatka (20-19). U posljednjih 10 minuta igralo se gol za gol i rezultat se kretao od +2 do +1 za goste. Nažalost, Zagreb nikako nije došao u priliku izjednačiti, a kada je Wisla minutu i pol prije kraja stigla do 27-24 priči je bio kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wislu su do pobjede predvodili povremeni hrvatski reprezentativac Šime Ivić, te Gilberto Duarte i Tomasz Gabala sa po četiri gola, dok su kod Zagreba najefikasniji bili Damir Bičanić s osam, te Igor Vori i Valentino Ravnić sa po četiri gola.

U ostalim susretima 11. kola sastaju se IFK Kristianstad i Nantes, Barcelona i Vardar, te Rhein-Neckar Lowen i Pick Szeged.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idućem kolu hrvatski prvak će 17. veljače dočekati Nantes, potom 24. veljače putuje u Mađarsku kod Pick Szegeda, a u zadnjem kolu 4. ožujka će ugostiti IFK Kristianstad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo