Goluža: 'Nikad mlada nada ne može nositi zastavu!'

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža objavio je popis igrača koji će ići na Olimpijske igre.

10.7.2012.
8:18

S popisa su otpala dva kružna napadača Marko Marić i Željko Musa, te Mate Šunjić.

"Uvijek je riskantno kad idete samo s jednim pivotom, ali treba znati da možemo i računati na izmjenu igrača u slučaju da nam se ozlijedi Igor Vori", rekao je Goluža.

U prvoj provjeri uoči Londona pala je Švedska, a zanimljivo je da naši Kauboji tek od utorka kreću s treninzima s loptom.

"Bilo je dosta dobro. Umor je evidentiran i vidi se da nam fali reakcija te da nismo još uigrani, pogotovo u obrani. U utorak tek počinjemo raditi s loptom, a u igri ćemo dosta tražiti jaku kontakt igru, kao i brzu polukontru i kontru", kazao je izbornik.

Goluža se za kraj osvrnuo i na Venija Loserta, koji je dobio čast nositi zastavu na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu.

"Svi koji su bili u užem izboru su to u potpunosti zaslužili. Postoje jasni kriteriji tko može nositi zastavu na otvaranju, a po prvom kriteriju, koji je osvajanje zlatne medalje na posljednjoj Olimpijadi, to su bili Filip Ude, Snježana Pejčić i Blanka Vlašić. Međutim, oni imaju nastupe vrlo rano ili ne idu u London, pa nisu bili u krugu kandidata. Drugi kriterij je broj osvojenih medalja na olimpijskim igrama, a tu su ostali samo Igor Hinić i Venio Losert. Kako Losert ima dvije medalje, a Hinić samo jednu, sve je bilo jasno. Ja sam prije par dana onako istupio s pravom jer sam bio član Hrvatskog olimpijskog odbora i znao sam koji su kriteriji i tko može nositi zastavu. Pritom nisam htio nikog uvrijediti, omalovažavati ili nešto slično. Ponavljam, ne može bilo tko nositi zastavu, za to postaje unaprijed određena pravila i nikad neka mlada nada ne može dobiti tu čast", zaključio je Goluža.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali