Goluža: 'Nikad mlada nada ne može nositi zastavu!'

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža objavio je popis igrača koji će ići na Olimpijske igre.

10.7.2012.
8:18
VOYO logo

S popisa su otpala dva kružna napadača Marko Marić i Željko Musa, te Mate Šunjić.

"Uvijek je riskantno kad idete samo s jednim pivotom, ali treba znati da možemo i računati na izmjenu igrača u slučaju da nam se ozlijedi Igor Vori", rekao je Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj provjeri uoči Londona pala je Švedska, a zanimljivo je da naši Kauboji tek od utorka kreću s treninzima s loptom.

"Bilo je dosta dobro. Umor je evidentiran i vidi se da nam fali reakcija te da nismo još uigrani, pogotovo u obrani. U utorak tek počinjemo raditi s loptom, a u igri ćemo dosta tražiti jaku kontakt igru, kao i brzu polukontru i kontru", kazao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goluža se za kraj osvrnuo i na Venija Loserta, koji je dobio čast nositi zastavu na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu.

"Svi koji su bili u užem izboru su to u potpunosti zaslužili. Postoje jasni kriteriji tko može nositi zastavu na otvaranju, a po prvom kriteriju, koji je osvajanje zlatne medalje na posljednjoj Olimpijadi, to su bili Filip Ude, Snježana Pejčić i Blanka Vlašić. Međutim, oni imaju nastupe vrlo rano ili ne idu u London, pa nisu bili u krugu kandidata. Drugi kriterij je broj osvojenih medalja na olimpijskim igrama, a tu su ostali samo Igor Hinić i Venio Losert. Kako Losert ima dvije medalje, a Hinić samo jednu, sve je bilo jasno. Ja sam prije par dana onako istupio s pravom jer sam bio član Hrvatskog olimpijskog odbora i znao sam koji su kriteriji i tko može nositi zastavu. Pritom nisam htio nikog uvrijediti, omalovažavati ili nešto slično. Ponavljam, ne može bilo tko nositi zastavu, za to postaje unaprijed određena pravila i nikad neka mlada nada ne može dobiti tu čast", zaključio je Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo